Länk till startsidan

ComUng – mötesplats med vägledning och stöd för unga

ComUng är till för dig mellan 16–25 år. Vi hjälper dig med olika frågor, exempelvis att komma vidare till jobb eller studier. Tillsammans med dig hittar och skapar vi möjligheter!

Bytaregatan 9

Välkommen till ComUng!

Du är välkommen att vända dig till oss om du behöver råd kring frågor som berör arbetsmarknaden och studier men även kring din ekonomi, bostäder eller myndighetskontakter. Du är såklart också välkommen in för att låna en dator eller bara ta en kopp kaffe.

Aktuellt just nu

Öppen mottagning 8 juni och 6 juli klockan 15–16

Socialtjänsten bjuder in till öppen mottagning! De kommer främst att ge information om e-tjänsten Mitt Försörjningsstöd. Utöver det kommer de att hjälpa till med allmänna frågor om ekonomiskt bistånd.

Frukostmöten på onsdagar klockan 10-12

Fritidsledarna och handläggarna för det kommunala aktivitetsansvaret bjuder in till frukostmöte. Här kan du få hjälp med CV, personligt brev, studier och få veta mer om Lunds föreningsliv eller hur du betalar räkningar. Naturligtvis kan du bara komma föra att fika också.

Öppettider

ComUngs öppettider

Veckodag

Tid

Måndag

kl. 13.00-20.00

Tisdag
Drop in, studievägledning

Tjejkväll

kl. 13.00-17.00
kl. 14.00-16.00

kl. 17.00-20.00

Onsdag

Frukostmöte

Läxhjälp med Tamam

kl. 13.00-20.00

kl. 10.00-12.00

kl. 17.00-19.00

Torsdag

Drop-in, söka jobb, skriva CV, hjälp med andra ansökningar

kl. 13.00–20.00

kl. 15.00–17.00

Fredag

Drop-in: söka jobb, skriva CV eller övrig hjälp med diverse ansökningar

Fredagsfika

Fredagsquiz

kl. 13.00–20.00

kl. 15.00-17.00

kl. 15.00–16.00

kl. 16.00–17.00


Kontakta ComUng

Telefonnummer till ComUngs mötesplats:

Telefon: 046-359 45 81

E-post: comung@lund.se

Adress: Bytaregatan 9

Samordnare: Michael Popoola

Telefon: 046-359 84 48

E-post: michael.popoola@lund.se

Vägledning

Kom och få hjälp med att söka jobb, skriva CV eller hitta utbildningar. Vi hjälper dig att hitta rätt! Vi hjälper dig att hitta rätt i frågor som rör söka bostad, din ekonomi och myndighetskontakter mm.

Du kan träna med oss, låna en dator eller ta en kopp kaffe/te. Vi kan hjälpa dig att starta din egen aktivitet, ett projekt eller - varför inte bilda en förening?

Vi som finns här för dig

Hos oss finns arbetsmarknadskonsulenter, fritidsledare och handläggare för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). ComUng erbjuder dig som besökare möjlighet till sociala aktiviteter, friskvård och vägledning.

Arbetsmarknadskonsulenter

Vi som är arbetsmarknadskonsulenter, Malin och Ida, kan hjälpa dig som är folkbokförd i Lunds kommun med lösningar gällande din sysselsättning: arbete, praktik eller frågor som berör socialförvaltningen.

För dig som bor i Lund går det bra att boka tid med Ida Lundgren som finns tillgänglig för vägledning i dessa frågor.

E-post: ida.lundgren@lund.se

Fritidsledare

Vi kan hjälpa dig att starta ett projekt eller bilda en förening. Våra fritidsledare Margarita, Ricardo, Sebastian, Susanne och Tony kan hjälpa dig med dina frågeställningar – både högt och lågt. Vi finns i huset under alla öppettider!

Om du har frågor som rör fritidsaktiviteter, välkommen att kontakta verksamhetsledaren Sebastian Sjöholm.
Telefon: 046-359 91 74
E-post: sebastian.sjoholm@lund.se

Kommunala aktivitetsansvaret

Du som är 16–20 år, och inte har påbörjat eller fullföljt gymnasiet, kan ta kontakt med Annika Nellhov eller Sara Strelert som är handläggare för det kommunala aktivitetsansvaret. Lunds kommun har ansvar för att hålla kontakt med dig och erbjuda dig individuellt stöd. Boka din tid till vår drop in på tisdagar mellan klockan 14–16 genom att mejla.
E-post: kaalund@lund.se
Du som är 20 år och uppåt kan också vända dig hit för frågor gällande vuxenutbildningar. På tisdagar mellan klockan 14–16 har du möjlighet att träffa studie- och yrkesvägledare Rebecka Hadjipetri från vägledningscentrum. Du kan boka en tid genom att mejla.

E-post: rebecka.hadjipetri@lund.se

Följ oss i sociala medier

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram för att hålla koll på förändringar om öppettider.

ComUng på Instagram

ComUng på Facebook

Studie- och yrkesvägledning vid Lunds vägledningscentrum

Lunds Vägledningscentrum – LVC erbjuder kostnadsfri och oberoende studie- och karriärvägledning till dig som är 20 år och äldre och är folkbokförd i Lunds kommun.
LVC har lång erfarenhet att hjälpa människor att hitta sin väg framåt. Det kan handla om att guida dig i vad det finns för möjliga vägar framåt. Vad kan man jobba med? Vika utbildningar och kurser finns osv. Om du vet vad du vill kan vi stötta dig i vägen dit. Vi sätter gemensamt upp strategier och mål för att konkretisera din väg framåt.
Lunds vägledningscentrum

Fler som kan hjälpa

Arbetsförmedlingen

Lediga jobb i offentlig sektor

Praktik och exjobb för dig på högskola, yrkeshögskola och universitet

Är du är student på universitet, högskola eller yrkeshögskola som söker praktikplats eller ska skriva exjobb? Välkommen med din ansökan men tänk på att söka i god tid, gärna 4–6 månader i förväg. Vi kontaktar dig med besked inom några veckor.

Läser du en utbildning inom vård och omsorg, barn och fritid eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du istället vända dig till din VFU-samordnare.

Studentjobb, praktik och exjobb

Detta är ComUng

ComUng började 2011 som ett samverkansprojekt och medfinansierades av Europeiska socialfonden. Nu drivs verksamheten i samverkan mellan socialförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningen i Lund.

Sedan 2014 ComUng en mötesplats med gemensam information, vägledning och stöd. Målet är att fler unga ska nå innanförskap, det vill säga egen försörjning och makt över sitt liv.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?