Länk till startsidan

ComUng – mötesplats med vägledning och stöd för unga

ComUng är till för dig mellan 16 och 25 år. Vi hjälper dig med olika frågor, exempelvis att komma vidare till jobb eller studier. Tillsammans med dig hittar och skapar vi möjligheter!

Bytaregatan 9

Välkommen till ComUng!

Du är välkommen att vända dig till oss om du behöver råd kring frågor som berör arbetsmarknaden och studier men även kring din ekonomi, bostäder eller myndighetskontakter. Du är såklart också välkommen in för att låna en dator eller bara ta en kopp kaffe.

Aktuellt just nu

Här kan du se vad som är på gång hos ComUng. Vi uppdaterar kring händelser och aktiviteter som vi bedriver på vår mötesplats.

Öppettider

Aktuella öppettider

Veckodag

Tid

Måndag

klockan 13.00-17.30

Tisdag

klockan 13.00-20.00

Onsdag

klockan 13.00-20.00

Torsdag

klockan 13.00–20.00

Fredag

klockan 13.00-17.30


Kontakta ComUng

E-post: comung@lund.se

Adress: Bytaregatan 9

Samordnare: Michael Popoola

Telefon: 046-359 84 48

E-post: michael.popoola@lund.se

Vägledning

Kom och få hjälp med att söka jobb, skriva CV eller hitta utbildningar. Vi hjälper dig att hitta rätt! Vi hjälper dig att hitta rätt i frågor som rör söka bostad, din ekonomi och myndighetskontakter mm.

Du kan träna med oss, låna en dator eller ta en kopp kaffe/te. Vi kan hjälpa dig att starta din egen aktivitet, ett projekt eller varför inte bilda en förening?

Vi som finns här för dig

Hos oss finns arbetsmarknadskonsulenter, fritidsledare och handläggare för det Kommunala Aktivitetsansvaret (KAA). ComUng erbjuder dig som besökare möjlighet till sociala aktiviteter, friskvård och vägledning.

Arbetsmarknadskonsulenter

Vi som är arbetsmarknadskonsulenter Shkelqim Ismaili och Jan Persson kan hjälpa dig som är folkbokförd i Lunds kommun med lösningar gällande din sysselsättning: arbete, praktik eller frågor som berör socialförvaltningen.

För dig som bor i Lund går det bra att boka tid med Shkelqim Ismaili som finns tillgänglig för vägledning i dessa frågor.

E-post: shkelqim.ismaili@lund.se

Fritidsledare

Vi kan hjälpa dig att starta ett projekt eller bilda en förening. Våra fritidsledare Ricardo, Susanne och Tony kan hjälpa dig med dina frågeställningar – både högt och lågt. Vi finns i huset under alla öppettider!

Frågor som rör fritid var god kontakta verksamhetsledaren Tony Andersson.
E-post: tony.andersson@lund.se

Kommunala aktivitetsansvaret

För dig som är folkbokförd i Lunds kommun och som är 16–20 år, och inte har påbörjat eller fullföljt gymnasiet, kan ta kontakt med Annika Nellhov eller Sara Strelert som är handläggare för det kommunala aktivitetsansvaret. Lunds kommun har ansvar för att hålla kontakt med dig och erbjuda dig individuellt stöd. Boka din tid genom att mejla.
E-post: kaalund@lund.se

För dig som är folkbokförd i Lunds kommun och som är 20 år och uppåt kan också vända dig hit för frågor gällande vuxenutbildningar. På tisdagar mellan klockan 14–16 har du möjlighet att träffa studie- och yrkesvägledare Anna Linton från vägledningscentrum. Du kan boka en tid genom att mejla.

E-post: anna.linton@lund.se

Följ oss i sociala medier

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram för att hålla koll på förändringar om öppettider och aktiviteter.

ComUng på Instagram

ComUng på Facebook

Detta är ComUng

ComUng började 2011 som ett samverkansprojekt och medfinansierades av Europeiska socialfonden. Nu drivs verksamheten i samverkan mellan socialförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningen i Lund.

Sedan 2014 ComUng en mötesplats med gemensam information, vägledning och stöd. Målet är att fler unga ska nå innanförskap, det vill säga egen försörjning och makt över sitt liv.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?