Länk till startsidan

Sommarsimskola

Årets sommarsimskola är avslutad och vi tackar er alla för en god säsong. Vi återkommer med information inför säsongen år 2023.

Pojke simmar under vatten i pool

Sommarsimskolan är för barn från 6 år och finns på friluftsbaden i Dalby, Genarp, Södra Sandby, Veberöd och Källby i Lund.

Simskolegrupper

Det finns tre olika nivåer i simskolan. Alla nivåer vänder sig till barn som har fyllt 6 år. Det finns ingen övre åldersgräns.

Krabban

I denna kurs tränas vattenvana genom både lek och övningar på grunt vatten.
Kursen har inga förkunskapskrav. Målet med krabban är att barnet utan hjälpmedel kan falla i (för barnet) djupt vatten, vända runt och hitta flytläget på rygg.

Grodan

Fortsättningskurs för barn som har gått krabban eller har motsvarande kunskaper. Förkunskapskravet för grodan är att barnet kan doppa huvudet i vatten, bubbla, hoppa från kant och glida med ansiktet i vattnet. I grodan fördjupas vattenvanan och vi börjar träna bröstsim och livräddningsryggsim. Målet med grodan är att barnet kan hoppa från kant på djupt vatten och att simma 10 meter bröstsim och 10 meter livräddningsryggsim på djupt vatten.

Sälen

Fortsättningskurs för barn som har gått grodan eller har motsvarande kunskaper.
Förkunskapskravet för sälen är att barnet kan hoppa från kant på djupt vatten och simma 10 meter bröstsim och 10 meter livräddningsryggsim på djupt vatten. I sälen lär sig barnet att simma längre sträckor och även en del i livräddning. Målet med sälen är att barnet kan simma 25 meter bröstsim och 25 meter livräddningsryggsim på djupt vatten.

Våra friluftsbad

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?