Länk till startsidan

Sommarhemmet Lundagården

Föreningen De Gamlas Sommarhem Lundagården erbjuder avkopplande dagverksamhet i rofylld, lantlig miljö på Habo Gård i Lomma. För att kunna delta ska du vara pensionär och boende i Lunds kommun.

Picknick på flotte i Höje Å
Picknick på flotten som åker fram på Höje å.

Föreningen erbjuder en avkopplande dagvistelse måndag till fredag i rofylld, lantlig miljö på Habo gård i Lomma, under sommarveckorna.

Verksamheten riktar sig till pensionärer boende i Lunds kommun och subventioneras av Föreningen De gamlas sommarhem Lundagården.

Praktisk information

Kostnad

200 kronor per person och vecka inklusive förtäring och frivilliga aktiviteter.

Verksamhetens upplägg per vecka

Måndag till fredag klockan 10–15.

Ansökan

Ansök digitalt senast den 12 april. Ansökningar som kommer in senare än så placeras på reservlistan. Om det är fler som ansöker än det finns platser så sker en prioritering baserad på inkomst, lägre inkomst har företräde, och i nästa steg så lottas platserna.

Du kommer få besked per post om du du kan erbjudas en plats eller ej i mitten av maj.

Transport

Gratis busstransport finns, tur och retur Lund. Vissa veckor erbjuds buss tur och retur från de östra tätorterna.

  • Genarp, vecka 24
  • Södra Sandby, vecka 26
  • Dalby och Veberöd, vecka 30

Färdtjänst

Vi rekommenderar du som har färdtjänst att utnyttja den till och från Habo gård. Du får dina färdtjänstutlägg ersatta av föreningen den sista dagen på vistelsen.

Betalning

Betalning sker kontant första dagen på vistelsen, 200 kronor per person (du behöver inte stanna alla fem dagarna men priset är detsamma).

Har du behov av särskild vård och omsorg?

Du som har behov av särskild vård och omsorg under vistelsen måste ansöka tillsammans med en ledsagare.

Habo Gård

Habo Gård ägs av Lunds kommun och har hög fysisk tillgänglighet både inom- och utomhus. Under övriga delen av året och tidvis även under sommaren bedrivs annan verksamhet för seniorer och personer med funktionsnedsättning liksom konferensverksamhet och sommarkollo för barn. Habo gård ligger i en lantlig miljö och därför finns bland annat hästar, hundar och katter på gården.

Om föreningen De gamlas sommarhem Lundagården

Föreningen bildades redan på 1920-talet. Ursprungstanken vid den tiden var att erbjuda en avkopplande semester för mindre bemedlade husmödrar från Lund. Numera är kriteriet för att komma ifråga som gäst att man är pensionär och boende i Lunds kommun. Sedan 2005 hyr föreningen in sig på Lunds kommuns anläggning Habo Gård i Lomma för sin årliga sommarverksamhet med ca 400 deltagare varje år.

Kontakta oss på Habo gård

E-post: habo.gard@lund.se
Telefon: 046-359 45 75

Hitta till Habo gård

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?