Länk till startsidan

Kunskapsparken får två växthus

Kunskapsparkens nya växthus är nu på plats. Innan växthusen är helt klara ska de också inredas. Kallväxthuset ska användas av odlarna på platsen. I varmväxthuset ska Lunds kommun ordna arrangemang och kurser.

Odlingslotterna i parken är färdiga och Brunnshögs odlarförening har redan börjat flytta in. Under 2024 följs Brunnshögs odlarförening av fler aktörer, som kommer att ha olika odlingsprojekt i Kunskapsparken.

Hur ska växthusen se ut?

Växthusen är av glas och trä. De är svenskbyggda i hög kvalitet. Båda växthusen byggs på plats och har en putsad grund. Det ena växthuset är ett kallväxthus, som är 55 kvadratmeter stort. Här ska parkens odlare kunna förodla plantor och producera grönsaker året om.

Det andra växthuset är 65 kvadratmeter och hålls varmt hela året. Växthuset ska fungera som mötesplats, med workshops kring odling och växter. Det ska även finnas förråd och toaletter på platsen samt en pergola, långbord och bänkar. Lunds kommun kommer att äga växthusen.

Vad ska vi göra på platsen?

Nu är växthusen på plats. Innan växthusen kan öppna, ska de inredas. Till sommaren-hösten beräknar vi att även bodar och toaletter ska komma på plats.

Hur påverkar det mig?

Även utanför Växthustorget kommer du att märka av att vi är igång och bygger. Du kommer att kunna gå förbi byggarbetsplatsen och kika på hur husen växer fram. Under sommaren-hösten 2024 beräknar vi att bodar och toaletter ska byggas. Riktigt alla gångvägar intill växthustorget är inte möjliga att använda under tiden som arbetet pågår. I resten av den stora parken kan du röra dig som vanligt.

Tidplan och fakta

Status: Nu är växthusen på plats, men de ska inredas innan de kan öppna. Bodar och toaletter beräknas komma på plats sommar-höst 2024.

Entreprenör: Sweden Greenhouse.

Inflyttning: Sommaren-hösten 2024.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?