Länk till startsidan

Kunskapsparken får två växthus

Till hösten 2023 kan Brunnshögs odlare flytta till Kunskapsparken. Odlingslotterna i parken är redan klara. Vid årsskiftet 2023-24 kommer Kunskapsparken även att ha två nya växthus.

Växthusen är av glas och trä. De är svenskbyggda i hög kvalitet. Båda växthusen ska byggas på plats och ha en putsad grund. Det ena växthuset är ett kallväxthus i storleken 55 kvadratmeter. Här ska parkens odlare ska kunna förodla plantor och producera grönsaker året om.

Det andra växthuset är 65 kvadratmeter och hålls varmt hela året. Växthuset ska fungera som mötesplats, med work shops kring odling och växter. Det ska även finnas förråd och toaletter på platsen samt en pergola, långbord och bänkar. Lunds kommun kommer att äga växthusen.

Vad ska vi göra på platsen?

Med start i vecka 38 2023 börjar vi med att stängsla in platsen mitt i Kunskapsparken där växthusen ska byggas. Platsen ska heta Växthustorget.

Veckan efter kommer arbetet med grundläggning och ledningsarbeten att starta. Då börjar vi schakta med grävmaskin inom det inhägnade området. Nästa steg är att vi gjuter grunden till växthuset. Sedan monterar vi växthusen.

Hur påverkar det mig?

Även utanför Växthustorget kommer du att märka av att vi är igång och bygger. Under hela hösten transporterar vi material in och ut till byggarbetsplatsen. Du kommer att kunna gå förbi byggarbetsplatsen och kika på hur husen växer fram. Men riktigt alla gångvägar intill växthustorget är inte möjliga att använda under tiden som arbetet pågår. I resten av den stora parken kan du röra dig som vanligt.

Tidplan och fakta

Status: Marken börjar förberedas sommaren 2023. Hösten 2023 börjar växthusen byggas.

Entreprenör: Sweden Greenhouse.

Inflyttning: Vid årsskiftet 2023-24.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?