Biblioteket på Spyken

På biblioteket kan du söka information, sitta och plugga, få handledning av våra bibliotekarier Klara och Lotta – eller bara ta det lugnt. Du hittar oss vid huvudentrén i hus C.

Glada elever i Gymnasieskolan Spykens bibliotek.

Öppettider

Biblioteket har öppet alla skoldagar kl. 8–16.

Skolans elevreception ligger i biblioteket och bemannas måndag-fredag kl. 8.30–12.30.

Hitta böcker

I bibliotekskatalogen kan du se alla böcker som finns för utlån på Spyken, men även de andra kommunala gymnasieskolorna.

Spykens bibliotekskatalog

Biblioteket – ett stöd i ditt lärande

Spykens bibliotek har en handlingsplan som vi tagit fram tillsammans med skolledning och lärare. Alla elever får träffa bibliotekarierna vid bokprat och lektioner i medie- och informationskunnighet. Alla Spykister har också tillgång till mer än 10 000 titlar i vårt fina bibliotek samt dagstidningar och databaser.

Spykens bibliotekssite för elever

Spyken läser

Spyken är en läsande skola och biblioteket har ett nära samarbete med era lärare. Våra bibliotekarier kommer ut i klasserna och presenterar böcker. I år har också alla elever i årskurs ett deltagit i ett projekt där de fått läsa romaner på lektionstid. I biblioteket håller Spykens litterära klubb SPYLK sina möten. Du kan också gå med i någon av våra populära bokklubbar som bibliotekarierna bjuder in till några gånger per termin.

Följ biblioteket på Instagram för att få boktips och hänga med i vad som händer på bibblan:

@spykenbibblan

Kontakta oss på biblioteket

Telefon biblioteket: 046-359 78 07
E-post: spykensbibliotek@lund.se

Bibliotekarier

Lotta Davidson-Bask lotta.davidson-bask@lund.se

Klara Önnerfält klara.onnerfalt@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan: