Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet har en tydligt högskoleförberedande karaktär. Du kommer att lägga grunden för dina vidare studier samtidigt som du är med och löser utmaningar i omvärlden tillsammans med dina kamrater på skolan.

Du kan välja mellan två olika inriktningar, teknikvetenskap eller informations- och medieteknik, och för dig som är idrottsintresserad finns möjlighet att under årskurs 3 välja kursen Idrott specialisering 1.

Fokus på tekniska processer

Du utvecklar dina kunskaper om och färdigheter i teknik och lär dig om teknisk utveckling. Utbildningen belyser även teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Du läser fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Du lär dig att förmedla synpunkter, förklara sammanhang och dokumentera samt använda uttrycksformer anpassade till olika målgrupper. Utbildningen ger kunskaper om interaktiva och digitala medier. Du läser också kursen Entreprenörskap och arbetar med Ung Företagsamhet (UF).

Elever genomför en laboration

Två inriktningar

På Teknikprogrammet erbjuds två inriktningar, Teknikvetenskap och Informations- och medieteknik.

Du får lära dig leda projekt med givna ramar i form av tid och resurser och genomför dina uppdrag i samverkan med externa aktörer och elever från skolans andra program. Du utvecklar din initiativförmåga, ditt ansvarstagande och ditt ledarskap.

Inriktningen Teknikvetenskap

Inriktningen Teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Den ger fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik.

Inriktningen Informations- och medieteknik

Inriktningen Informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Mer om teknikprogrammet

Marion Schöttelndreier, biträdande rektor, berättar om teknikprogrammet. Hur fungerar det med inriktningarna, vad gör man under projektveckorna?

Kontakta oss om du har frågor

Marion Schöttelndreier, biträdande rektor
Telefon: 046-359 96 44
E-post: marion.schottelndreier@lund.se
E-post skolan: heddagymnasiet@lund.se

Poängplan

Totalt: 2 500 poäng för respektive inriktning.

Gymnasiegemensamma kurser – 1100 p

Ämne

Poäng

Engelska 5

100

Engelska 6

100

Historia 1a1

50

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1c

100

Matematik 2c

100

Matematik 3c Tekvet

100

Matematik 3c IT

100

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1b

100

Svenska 1

100

Svenska 2

100

Svenska 3

100


Programgemensamma ämnen, 700 poäng

Ämne

Poäng

Teknik 1

150

Fysik 1

150

Kemi 1

100

Individuellt val

100

Individuellt val

100

Gymnasiearbete

100


Ämne

Poäng

Teknik 2

100

Fysik 2

100

Matematik 4

100


 

Ämne

Poäng

Entreprenörskap (UF)

100

Teknikspecialisering

100

Programmering 1

100

Valbar programfördjupning

100


Ämne

Poäng

Dator- och nätverksteknik 1a

100

Programmering 1

100

Webbutveckling 1

100


Ämne

Poäng

Entreprenörskap (UF)

100

Programmering 2

100

Digital kommunikationsteknik

100

Valbar programfördjupning

100


Uppdaterad:

Dela sidan:

Fler utbildningar

Hedda Andersson

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av ekonomi, företagen, juridik och entreprenörskap. Du kommer redan tidigt i din utbildning att få ta del av hur man arbetar med att bygga upp och driva ett företag.

Hedda Andersson

På Hedda Anderssongymnasiet utmanas du att agera i samhällsfrågor och ta dig an framtidens problem. För dig som elev på samhällsvetenskapsprogrammet innebär det du tillsammans med alla andra elever på skolan, tränas i entreprenörskap.

Hedda Andersson

Naturvetenskapsprogrammet på Hedda Anderssongymnasiet är programmet för dig som är intresserad av naturvetenskap och matematik och som vill vara med och lösa framtidens utmaningar för mänskligheten redan under gymnasietiden.