Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet på Hedda Anderssongymnasiet är programmet för dig som är intresserad av naturvetenskap och matematik och som vill vara med och lösa framtidens utmaningar för mänskligheten redan under gymnasietiden.

Teori och experiment

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger kunskaper för vidare studier inom främst naturvetenskap, teknik och matematik. Mycket av utbildningen består av teoretiska studier, fältstudier, experiment och laborationer.

Hos oss får du redan under första skolveckan verktyg för att göra skillnad, så som kunskap om projektmetoder, samarbetsformer och kreativa processer. Du får vara med om samarbeten med företag och organisationer för att fördjupa dina kunskaper och träna dig i att förstå vetenskapliga modeller och använda naturvetenskapliga arbetsformer.

Vi arbetar ofta i projektform

Du får en bra inblick i aktuell forskning och kommer fördjupa dig i naturvetenskapens idéer, och hur de har påverkar oss idag. Hos oss utvecklar du din förmåga att tänka kritiskt, hitta logiska förklaringar och argumentera för dina ställningstaganden.

Vi arbetar mycket i projektform vilket innebär att du samarbetar med både klasskompisar och elever från skolans andra program för att se vilka möjligheter som ges när vi kombinerar kompetenser för att nå ett mål tillsammans. Du lär dig att planera ett arbete, analysera behov i din omvärld och vända utmaningar till möjligheter.

Elever genomför en laboration

Inriktning

Inriktning Naturvetenskap

Inriktningen Naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Mer om naturvetenskapsprogrammet

Biträdande rektor Marion Schöttelndreider berättar mer om naturvetenskapsprogrammet.

Kontakta oss om du har frågor

Marion Schöttelndreier, biträdande rektor
Telefon: 046-359 96 44
marion.schottelndreier@lund.se

heddagymnasiet@lund.se

Gymnasiegemensamma kurser – 1150 p

Ämne

Poäng

Engelska 5

100

Engelska 6

100

Historia 1b

100

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1c

100

Matematik 2c

100

Matematik 3c

100

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1b

100

Svenska 1

100

Svenska 2

100

Svenska 3

100


Programgemensamma ämnen, 750 poäng

Ämne

Poäng

Biologi 1

100

Fysik 1

150

Kemi 1

100

Modernt språk

100

Individuellt val

100

Gymnasiearbete

100


Inriktning naturvetenskap

Ämne

Poäng

Biologi 2

100

Kemi 2

100

Fysik 2

100

Matematik 4

100


Programfördjupning - 200 p

Ämne

Poäng

Entreprenörskap (programfördjupning)

100

Valbar Programfördjupning

100


Uppdaterad:

Dela sidan:

Fler utbildningar

Hedda Andersson

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av ekonomi, företagen, juridik och entreprenörskap. Du kommer redan tidigt i din utbildning att få ta del av hur man arbetar med att bygga upp och driva ett företag.

Hedda Andersson

På Hedda Anderssongymnasiet utmanas du att agera i samhällsfrågor och ta dig an framtidens problem. För dig som elev på samhällsvetenskapsprogrammet innebär det du tillsammans med alla andra elever på skolan, tränas i entreprenörskap.

Hedda Andersson

Du utvecklar dina kunskaper om och färdigheter i teknik och lär dig om teknisk utveckling. Utbildningen belyser även teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Du läser fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.