Allt om skolstarten

Här får du information inför din skolstart.

Att göra innan skolstarten

Både du och vårdnadshavare ska innan uppropsdagen fylla i ett antal blanketter.

Gemensam sida om skolstart gymnasiet

På sidan finns underlag för datorlån och ansökan om resebidrag med mera som du måste fylla i för att vi ska kunna ge dig en fantastisk start på din gymnasietid.

Uppropsdagen 16 augusti 2023

På uppropsdagen 16 augusti finns klasslistor uppsatta vid huvudentrén och där ser ni vilken klass ni är placerade i. Sedan ses vi på gräset utanför huvudentrén strax före uppropet. Där möter dina mentorer upp och visar dig till rätt lokal.

Uppropstider

Kl. 9.00 Naturvetenskapsprogrammet.
Kl. 9.00 Teknikprogrammet.

Kl. 9.30 Samhällsvetenskapsprogrammet.
Kl.10.00 Ekonomiprogrammet.

Önskemål om klassplacering

Om ni vill anmäla önskemål om klassplacering inför läsårsstart gör ni det via e-post till programmets biträdande rektor före den 30/7. Klassplacering görs även utifrån elevers val av inriktning och kurser, men då det är möjligt att tillgodose kamratval gör vi det.

Önskemål om klassbyte vid skolstart sker i begränsad omfattning vid särskilda skäl.

Biträdande rektor Sa och Ek: hanna.stavne@lund.se

Biträdande rektor Na och Te: marion.schottelndreier@lund.se

IT på Hedda Anderssongymnasiet

Hos oss får du som elev tillgång till en rad olika IT-system och varje elev har en egen personlig dator.

När du kommer som ny till Heddagymnasiet kommer du och dina föräldrar få inloggning till alla system. Du kommer sedan åt systemen via skolportalen.

Skolportalen

Varje elev har en egen dator

När du börjar på Heddagymnasiet kommer du att få en egen personlig dator. Den delas ut när läsåret börjar och du använder den under hela din utbildningsperiod. När du tar emot datorn behöver vi göra en överenskommelse som du som vårdnadshavare ska skriva under.

Denna överenskommelse hittar du på sidan skolstart gymnasiet

Vi använder dessa system i skolan

Vklass – kommunikation mellan lärare och elever

Vklass är Lunds kommunala skolors system för kommunikation mellan lärare och elever och vår plattform för pedagogisk planering och bedömning. Även du som vårdnadshavare kommer att få åtkomst till Vklass. I Vklass kan du som är vårdnadshavare se och följa ditt barns studieresultat, du loggar in med BankID.

G Suite for Education – samarbete och digitalt klassrum

G Suite for Education tillhandahålls av Google och är anpassad för att användas inom den pedagogiska verksamheten. Du använder G Suite för att samarbeta, kommunicera, skapa, dela och lagra. G Suite består av ett antal olika verktyg, till exempel e-post, kalender, kontorsprogram och lagring. I Google Drive skapar du och redigerar dokument. Du samarbetar med dina klasskamrater och lärare. Du får även tillgång till ett digitalt klassrum, e-post och kalender.

Skola24 – frånvaroanmälan

Skola24 är Lunds kommuns skolsystem som används av både pedagoger och vårdnadshavare vid frånvaroanmälan. I Skola24 registrerar lärare och vårdnadshavare elevernas frånvaro i skolan.

Försäkring

Eleverna är försäkrade på heltid genom kommunens olycksfallsförsäkring. Elever är försäkrade för olycksfall hos Protector. Observera att det är vårdnadshavare som ansvarar för att en personskada anmäls till försäkringsbolaget.

Försäkringar i skolan

Till dig som är vårdnadshavare

Vi hälsar alla vårdnadshavare välkomna till Hedda Anderssongymnasiet. Vi har en spännande tid framför oss och kommer tillsammans att forma Lunds nyaste gymnasieskola. På Hedda är vi angelägna om att ha en god kommunikation och ett gott samarbete med alla vårdnadshavare.

För att ta del av information som rör din ungdoms skolgång har du tillgång till skolans pedagogiska plattform, Vklass, samt frånvarosystemet Skola24.

Skolan ser restriktivt på ledighet under läsåret. Elevens samtliga vårdnadshavare måste vara registrerade i Skola24 för att kunna ansöka om ledighet. Du får en inbjudan till Skola24 till den mejladress du registrerade e-tjänsten ”Kontaktuppgift för elev och anhöriga”.

Frånvaro, ledighet och läsårstider

Uppdaterad:

Dela sidan: