Allt om skolstarten

Välkommen till Hedda! Här hittar du som ska börja på Hedda, eller är vårdnadshavare till elev på Hedda, den information du behöver inför skolstart.

Att göra innan skolstarten

Både du och vårdnadshavare ska fylla i ett antal e-tjänster/blanketter innan uppropsdagen.

Gemensam sida om skolstart gymnasiet

På sidan finns underlag för datorlån, ansökan om resebidrag (för dig som bor i Lunds kommun), specialkost med mera som du behöver fylla i för att vi ska kunna ge dig en fantastisk start på din gymnasietid.

Uppropsdagen 15 augusti 2024

På uppropsdagen 15 augusti samlas vi på skolgården (mot Möllegatan). Där kommer att finnas klasslistor uppsatta så du ser vilken klass och mentor du ska söka upp. Dina mentorer visar dig till rätt lokal.

Uppropstider

Kl. 9.00 Naturvetenskapsprogrammet.
Kl. 9.00 Teknikprogrammet.
Kl. 9.30 Samhällsvetenskapsprogrammet.
Kl.10.00 Ekonomiprogrammet.

Önskemål om klassplacering

Om ni vill anmäla önskemål om klassplacering inför läsårsstart gör ni det via e-post till programmets biträdande rektor före den 30 juli. Klassplacering görs utifrån elevers val av inriktning och kurser.

Önskemål om klassbyte sker i begränsad omfattning vid särskilda skäl.

Biträdande rektor Sa: hanna.stavne@lund.se
Biträdande rektor Ek: lars.steimer@lund.se
Biträdande rektor Na och Te: marion.schottelndreier@lund.se

IT på Hedda Anderssongymnasiet

Hos oss får du som elev tillgång till en rad olika IT-system och varje elev har en egen personlig dator.

När du kommer som ny till Heddagymnasiet kommer du och dina föräldrar få inloggning till alla system. Du kommer sedan åt systemen via skolportalen.

Skolportalen

Varje elev har en egen dator

När du börjar på Heddagymnasiet kommer du att få en egen personlig dator. Den delas ut när läsåret börjar och du använder den under hela din utbildningsperiod. När du tar emot datorn behöver vi göra en överenskommelse som du som vårdnadshavare ska skriva under.

Denna överenskommelse hittar du på sidan skolstart gymnasiet

Vi använder dessa system i skolan

Information och nyheter, studieplan och betyg - Edlevo och Studybee

  • Edlevo används för närvaro och frånvarorapportering samt för visning av skolschema för vårdnadshavare. Här får du även för information från skolan samt bokning av utvecklingssamtal.
  • Studybee används för pedagogisk verksamhet och dokumentation.

Digitalt Classroom, e-post, kommunikation med mera – G Suite for Education

G Suite for Education tillhandahålls av Google och är anpassad för att användas inom den pedagogiska verksamheten. Du använder G Suite för att samarbeta, kommunicera, skapa, dela och lagra. G Suite består av ett antal olika verktyg, till exempel e-post, kalender, kontorsprogram och lagring. I Google Drive skapar du och redigerar dokument. Du samarbetar med dina klasskamrater och lärare. Du får även tillgång till ett digitalt klassrum, e-post och kalender.

Frånvaroanmälan och ledighetsansökan – Edlevo

Edlevo är Lunds kommuns skolsystem som används av både pedagoger och vårdnadshavare vid frånvaroanmälan, frånvarostatistik och ledighetsansökan.

Försäkring

Eleverna är försäkrade på heltid genom kommunens olycksfallsförsäkring. Elever är försäkrade för olycksfall hos Protector. Observera att det är vårdnadshavare som ansvarar för att en personskada anmäls till försäkringsbolaget.

Försäkringar i skolan

Till dig som är vårdnadshavare

Vi hälsar alla vårdnadshavare välkomna till Hedda Anderssongymnasiet. Vi har en spännande tid framför oss och kommer tillsammans att forma Lunds nyaste gymnasieskola. På Hedda är vi angelägna om att ha en god kommunikation och ett gott samarbete med alla vårdnadshavare.

För att ta del av information och nyheter som rör din ungdoms skolgång har du tillgång till skolans pedagogiska plattform, Edlevo.

Skolan ser restriktivt på ledighet under läsåret. Elevens samtliga vårdnadshavare måste vara registrerade i Edlevo för att kunna ansöka om ledighet. Du behöver också registrera dina kontaktuppgifter i Edlevo, så att vi kan nå dig vid behov.
Edlevo

Frånvaro, ledighet och läsårstider

Antagningsbesked

Har du frågor om vilken skola du kommit in på eller undrar hur du ska göra om du vill byta skola? Då ska du vända dig till antagningsenheten. Du hittar kontaktuppgifter till dem och svar på de flesta av dina frågor på Skånegys webbplats.
Skånegy

Uppdaterad:

Dela sidan: