Länk till startsidan

Fritidsbanken

Sugen på att testa skridskor, pingis eller snorkla men saknar utrustning? Eller har du hela källaren fylld av urvuxna grejer, som fortfarande fungerar? Fritidsbanken är stället för dig! Här kan du låna prylar du saknar. Och skänka prylar du inte längre använder.

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem gratis i upp till 14 dagar.

Flytväst, snorkel, ridhjälm, pingisracket, skidglasögon och boxningshandskar är prylar du kan låna.
Prylar som du bland annat kan låna på Fritidsbanken.

Vi har utrustning för både barn och vuxna och du kan låna oavsett om du kommer som privatperson, som föreningsaktiv eller i jobbet.

Tanken är att du enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning som annars hade samlat damm får nytt liv.

Öppettider

Fritidsbanken

Veckodag

Öppettid

Tisdag

12.00‑18.00

Onsdag

12.00‑18.00

Torsdag

12.00‑18.00

Fredag

12.00‑18.00

Lördag

10:00-15.00


Hitta hit på karta

Du får låna helt gratis i upp till 14 dagar. Har vi stängt den dag dina prylar ska tillbaka lämnar du tillbaka närmast kommande dag vi har öppet.

Lämna prylar

För att det ska vara lätt att lämna ib grejer till oss har vi flera insamlingsplatser. Du kan självklart lämna in direkt på Bankgatan 4 eller på någon av platserna listade nedan. All insamling sker under ordinarie öppettider för varje plats.

Varför Fritidsbanken?

Genom att ta tillvara på och låna ut alltifrån skidor till fotbollar bidrar vi till fler spontanidrottsaktiviteter, ökad folkhälsa och ett allmänt välbefinnande. Vi tycker att det är självklart att du ska få testa dig fram innan du hittar din favoritsysselsättning och tillsammans bidrar till ett mer hållbart samhälle genom ett smart återbruk.

Fritidsbanken

Kontakta Fritidsbanken Lund

Adress: Bankgatan 4, 223 52 Lund

Telefon: 046-359 51 53

E-post fritidsbanken@lund.se

Följ oss på Facebook och Instagram för att få nyheter och aktuella aktiviteter!

Fritidsbanken Facebook

Fritidsbanken Instagram

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?