Länk till startsidan

Arbetsmarknadskonsulent

Lunds kommun


Om rollen och dina arbetsuppgifter

För att ge fler unga vuxna mellan 16 och 29 år möjlighet att börja arbeta eller studera och bli självständiga, har Lunds kommun sedan 2020 med Finsam Lund och ESF bedrivit ett projekt som riktar sig till unga vuxna, som av olika skäl inte får sina behov tillgodosedda genom ordinarie arbetsmarknadsinsatser och därför är i behov av extra stöd. Under 2024 beviljades projektet förlängning tom 2026. En av våra projektmedarbetare kommer vara tjänstledig under återstoden av projekttiden för att bedriva studier och vi söker nu hennes ersättare.

Målet med projektet är att ge de unga ett stöd som är individanpassat och evidensbaserat så att de får ökade möjligheter till arbete och studier utifrån sina egna förutsättningar. Du ska, tillsammans med den unge, göra en plan för vägen till arbete, studier eller för att kunna ta del av ordinarie verksamheters insatser. Genom att använda motiverande samtal (MI) stöttar du den unge till förändring. Du förväntas samarbeta med bl.a. studie- och yrkesvägledare, arbetsförmedlare, handläggare på Försäkringskassan och vårdpersonal för att samordna den unges planering, anordna studiebesök på arbetsplatser, informationsträffar mm. Du förväntas även kunna arbeta relationsskapande med såväl föreningsliv som med näringsliv i arbetet med att föra den unge närmre målet med arbete eller studier.

Du ska arbeta metodtroget efter Case Management- resursmodellen (CM) eller Supported Employment/Education (SE /SEd) - metoderna beroende på din funktion i projektet.

Vi söker dig

som har universitets- eller högskoleexamen, gärna med beteendevetenskaplig inriktning. Du får gärna redan vara utbildad i SE, CM och MI men det är inget krav. Vi ser att du har erfarenhet av kommunala eller statliga arbetsmarknadsinsatser, arbete som kräver nätverkande och samverkan samt erfarenhet av att ha jobbat med målgruppen unga vuxna. Du brinner för att arbeta med målgruppen och deras möjlighet att etablera sig eller återinträda på arbetsmarknaden. Samtidigt som du ska jobba individinriktat, kommer du även samarbeta med övriga projektmedarbetare för att skapa ett mervärde för målgruppen, t.ex. genom gruppverksamhet och studiebesök i grupp. Vi vill dessutom att du har initiativförmåga, samarbetsförmåga och ett intresse för utvecklingsarbete.

Vi erbjuder dig 

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Välkommen med din ansökan! Annonsen avser en projektanställning som pågår till och med 2026-01-31.

Om oss

Organisatoriskt kommer du tillhöra 18 till 24 enheten.
18 till 24-enheten arbetar för att stödja de unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina individuella förutsättningar. Inom enheten har vi samlat kompetenser med fokus på försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser för målgruppen 18-24 år. 

Övrigt

För anställning avseende barn och unga krävs uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister. Du kan med fördel beställa det redan nu via polisens hemsida. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 

Vi är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen där cirka 600 medarbetare ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-07-10

Referensnummer

2024/734

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?