Länk till startsidan

Elevassistent till Anpassad gymnasieskola, Nationellt program

Lunds kommun, Gymnasieskolan Vipan

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Till hösten behöver vi förstärkning till vår verksamhet på det Nationella programmet inom Anpassad gymnasieskola. Vi bedriver utbildning mot två yrkesprogram med inriktningarna: Hotell, restaurang och bageri samt Administration, handel och varuhantering. Nu söker vi dig som vill vara med och forma en fantastisk utbildning för våra elever. Du arbetar med att stödja elever, i grupp eller individuellt, i deras inlärning. Pedagoger ansvarar för undervisningen och du stöttar på ett lyhört sätt och hjälper eleven vidare. Du arbetar för att eleverna ska uppnå allt högre självständighet. Du kommer ingå i ett arbetslag av pedagoger och elevassistenter där ni tillsammans arbetar för att eleverna ska nå kunskapsmålen.

Vi söker dig

Som är en utvecklingsbenägen person som aktivt och tillsammans med andra samarbetar för att ge eleverna bästa möjliga utveckling. Du behöver vara en lugn, utvecklingsorienterad, mogen person med mycket tålamod och en hög dos flexibilitet. Du är bra på att samarbeta och sätta elevens behov i fokus. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete inom anpassad skola. Även erfarenhet av arbete kring elever inom autismspektrum och /eller med en NPF-diagnos är meriterande. Om du dessutom har erfarenhet av arbete inom hotell, café/restaurang eller handel och erfarenhet av föreningsliv blir vi extra glada. Det är också meriterande om du är flerspråkig och vi värdesätter också att ha en mångkulturell verksamhet.

Vi erbjuder dig

En anställning som elevassistent i vår fantastiskt spännande verksamhet. Du får en självklar roll i arbetslaget och arbetar med våra elever med stöd och handledning av speciallärare, yrkeslärare och samordnande speciallärare. Vi har också en mycket närvarande elevhälsa som stöttar med sina professioner. Anställningen är en uppehållsanställning.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du reda vid en intervju kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret 

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Gymnasieskolan Vipan är Lunds Kommuns yrkesgymnasium med åtta nationella yrkesprogram, anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. Skolan har ca 1300 elever. Skolan ligger i det dynamiska och vackra Vipeholmsområdet där det just nu byggs bostäder och affärskvarter. Skolan är mitt i en stor satsning och bygger nytt och renoverar alla fastigheterna i projektet Campus Vipan

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-08-12

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-07-25

Referensnummer

2024/723

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?