Länk till startsidan

Avfallstrateg

Lunds Renhållningsverk

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Avdelningen Miljö och utveckling är ny och du får nu tillsammans med din chef och kollegor vara med och forma avdelningen. Uppdraget består av två delar, miljö och utveckling, och dessa går hand i hand.


I miljödelen ingår att arbeta med organisationens ledningssystem, kontrollprogrammet för nedlagda deponier, avfallsweb och avfallsplansprocessen.


I utvecklingsdelen ingår att arbeta med olika typ av insatser och projekt som gör att vi når de mål vi satt upp i verksamhetsplan och avfallsplan. Vårt huvuduppdrag är att minska avfallets mängd och farlighet varför ett fokus kommer att ligga på hur vi kan förändra Lundabornas beteende så att de alstrar mindre avfall. I Lund finns högt uppställda krav på avfallsminskning i Avfallsplanen och i Lunda Eko.


Lunds Renhållningsverket arbetar med indikatorer och nyckeltal för att se hur vi levererar mot uppsatta mål. Därför är det viktigt att du ska ha en god förståelse, kunskap och erfarenhet av ett metodiskt arbetssätt, branschen och målgrupperna. Detta är viktiga förutsättningar för att kunna bearbeta resultat, analysera och presentera dessa på ett tillfredställande pedagogiskt sätt. 


Du kommer att leda och delta i olika utvecklingsprojekt. I arbetet ingår också att ta fram olika strategiska beslutsunderlag till ledning och styrelse.


Du ingår i förvaltningens miljö- och utvecklingsavdelning, tillsammans med tre kollegor (miljö- och utvecklingschef, avfallstrateg, kommunikatör). Du rapporterar till miljö- och utvecklingschefen. 

Vi söker dig

Vi söker dig som trivs med varierande arbetsuppgifter och har förmågan att planera ditt arbete på kort- och lång sikt.  Du har ett lösningsinriktat arbetssätt, förmåga att se helheten, samt kan anpassa dig till olika situationer. Vidare är du ansvarstagande, drivande och uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta både individuellt och i team då vi är en liten organisation med mycket samarbete över avdelningsgränserna.

Du har en examen inom miljövetenskap eller annan relevant högskoleutbildning.  Du har erfarenhet av att leda och samordna projekt och har kunskap om standarder för ledningssystem.

Det är meriterande om du har utbildning inom Ledningssystem och certifieringar (ISO-certifieringar) och projektledning.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av processbaserat arbete, nedlagda deponier eller avfallsplan. 

Du har lätt för att samarbeta och har en god analytisk förmåga som kan användas i utvecklingsarbetet.

Krav B-körkort. 

Övrigt

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Det här ger vi dig som medarbetare

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Intervjuer planeras löpande under vecka 23. 

Sista ansökningsdagen, den 22 maj-24.

Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Lunds Renhållningsverk ansvarar på uppdrag av kommunfullmäktige för avfallshanteringen i Lunds kommun. Verksamheten är inriktad på att erbjuda kunderna miljöanpassade helhetslösningar inom återvinning och avfallshantering. Miljö och kvalitet är ledstjärnor i arbetet och förvaltningens ledningssystem är certifierat enligt ISO 14 001, ISO 9001 och ISO 45 001.

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

I Lunds kommun tar vi de utmaningar som finns inom hållbar utveckling på allvar. Vi strävar efter att vara ledande inom hållbar utveckling. Detta i samarbete med andra aktörer, lärosäten, näringsliv och invånare för att utveckla det hållbara samhället. I år utsågs Lund till årets klimatstad av WWF.

 

På Lunds renhållningsverk arbetar drygt 100 engagerade medarbetare med ansvar för avfallshanteringen. Vårt fokus är attraktiva lösningar som underlättar återvinning och hållbar avfallshantering. Verksamheten är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierad, och vår fordonspark är fossilfri. Hos oss får du ett stimulerande arbete där kundfokus och utveckling av hållbara lösningar driver verksamheten framåt på en arbetsplats som präglas av arbetsglädje och gemenskap!

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-22

Referensnummer

2024/513

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?