Länk till startsidan

Planarkitekt till stadsbyggnadskontoret i Lund, vikariat

Stadsbyggnadskontoret

Vi söker dig som är planarkitekt och vill vara med och driva utvecklingen i en av Sveriges mest expansiva kommuner.

Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Stadsbyggnadskontoret arbetar proaktivt med höga ambitioner för att i samverkan möjliggöra en hållbar, funktionell och vacker stad. Stadskärnan utvecklas, ett nytt universitetssjukhus planeras samtidigt som kommunen växer i Brunnshög, Kunskapsstråket, Västerbro, vid Lund C och i byarna. 

Vi söker en vikarierande planarkitekt för handläggning av detaljplaner, på grund av föräldraledighet.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Planavdelningen arbetar med exploateringsförberedande planering i detaljplaneprocessens olika skeden. Du är ansvarig för detaljplaneprocessen och arbetar med visioner, idéer och behov. Du har en gestaltande förmåga och goda kunskaper om lagstiftningen och översätter, förbättrar och kanaliserar detta till detaljplaner som bidrar till att skapa morgondagens hållbara samhälle där människor kan växa och trivas.

Arbetet innebär samarbete och dialog både internt inom kommunen och med externa parter. Du ansvarar för leveranser av hög kvalitet utifrån överenskommen tid och för att utveckla arbetsprocesserna inom avdelningen och förvaltningen. I uppdragen ingår skriftlig och muntlig kommunikation, liksom att föredra ärenden för politiker i kommunens nämnder.

Vi söker dig

Till planavdelningen söker vi en vikarierande medarbetare på cirka ett år. Du är en erfaren planarkitekt, gärna med fem år i yrket. Du ska ha erfarenhet av detaljplanearbete och kommunal verksamhet. 

Du tycker att det är stimulerande att arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att ingå i ett team med god sammanhållning och hög trivsel.

Du har en akademisk utbildning som planeringsarkitekt, arkitekt eller annan likvärdig utbildning.  Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Som person är du ansvarstagande, prestigelös och förtroendeingivande.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

På stadsbyggnadskontoret arbetar ungefär 100 medarbetare för att utveckla ett växande Lund som en långsiktigt hållbar stad. Vi är med och tar ansvar för hela kedjan från översiktlig stadsplanering, via detaljplanering och lantmäteri till när enskilda hus och platser ska byggas. I vårt arbetssätt vill vi vara förtroendeingivande, professionella och engagerade. Hög kvalitet och god service är viktiga ledord i vår samverkan med medborgare och byggaktörer.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-19

Referensnummer

2024/475

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?