Länk till startsidan

Planarkitekt till stadsbyggnadskontoret i Lund

Lunds kommun, stadsbyggnadskontoret

 

Vi söker dig som är erfaren planarkitekt och vill vara med och driva utvecklingen i en av Sveriges mest expansiva kommuner.

Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Stadsbyggnadskontoret arbetar proaktivt med höga ambitioner för att i samverkan möjliggöra en hållbar, funktionell och vacker stad. Stadskärnan utvecklas, ett nytt universitetssjukhus planeras samtidigt som kommunen växer i Brunnshög, Kunskapsstråket, Västerbro, vid Lund C och i byarna. 

Vi söker planarkitekter till stadsutvecklingsprocesser och handläggning av detaljplaner.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär samarbete och dialog både internt inom kommunen och med externa parter. Du leder planeringsprojekt och finner kreativa och funktionella lösningar i samarbete med andra. Du ansvarar för leveranser av hög kvalitet utifrån överenskommen tid och för att utveckla arbetsprocesserna inom avdelningarna och förvaltningen. I uppdragen ingår skriftlig och muntlig kommunikation, liksom att föredra ärenden för politiker i kommunens nämnder.

Strategiavdelningen planerar kommunens långsiktiga utveckling med översiktsplanering, mobilitet, hållbarhet och GIS som verktyg. Du kommer att ingå i team som arbetar med fördjupningar av översiktsplanen, planprogram för strategiska projekt och övergripande samordning av stadsutvecklingsprocesser.

Planavdelningen arbetar med exploateringsförberedande planering i detaljplaneprocessens olika skeden. Du är ansvarig för detaljplaneprocessen och arbetar med visioner, idéer och behov. Du har en gestaltande förmåga och goda kunskaper om lagstiftningen och översätter, förbättrar och kanaliserar detta till detaljplaner som bidrar till att skapa morgondagens hållbara samhälle där människor kan växa och trivas.

Vi söker dig

Till strategiavdelningen söker vi en ny medarbetare. Du är en erfaren planarkitekt med minst tio år i yrket, som har jobbat med komplexa stadsutvecklingsprojekt, gärna i kommunal verksamhet.

Till planavdelningen söker vi en ny medarbetare; Du är en erfaren planarkitekt med minst tio år i yrket. Du ska ha erfarenhet av detaljplanearbete och kommunal verksamhet. 

Du tycker att det är stimulerande att arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att ingå i ett team med god sammanhållning och hög trivsel.

Du har en akademisk utbildning som arkitekt, planeringsarkitekt eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av att arbeta i projektorganisationer är meriterande. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Som person är du ansvarstagande, prestigelös och förtroendeingivande.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

 

 

På stadsbyggnadskontoret arbetar ungefär 100 medarbetare för att utveckla ett växande Lund som en långsiktigt hållbar stad. Vi är med och tar ansvar för hela kedjan från översiktlig stadsplanering, via detaljplanering och lantmäteri till när enskilda hus och platser ska byggas. I vårt arbetssätt vill vi vara förtroendeingivande, professionella och engagerade. Hög kvalitet och god service är viktiga ledord i vår samverkan med medborgare och byggaktörer.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-19

Referensnummer

2024/471

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?