Länk till startsidan

Familjebehandlare / Mobil föräldrarådgivning

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Om rollen och dina arbetsuppgifter

Var med och skapa framtiden när vi bygger ut vår förebyggande och trygghetsskapande socialtjänst i Lund! Vill du vara med och skapa ett långsiktigt hållbart samhälle med tidigt stöd till barn, unga och familjer i fokus? Då ska du se hit! I Lunds kommuns utökar vi nu det stöd vi kan erbjuda föräldrar med barn i åldern 0-6 år och söker därför en familjebehandlare som arbetar med mobil föräldrarådgivning. 

Mobil föräldrarådgivning innebär att du möter föräldrar och barn på den plats som passar bäst. Det är ett självständigt arbete som bygger på att du etablerar och håller kontakter med många olika personer och professioner. Det mesta av arbetet går ut på att ha enskilda stödjande kontakter med familjer. Du kommer samarbeta tätt både med de BVC-verksamheter som finns i Lunds kommun och kunna vägleda både samverkanspartners och familjer till andra socialtjänstverksamheter eller annat samhällsstöd vid behov.

Vi söker dig

Det är viktigt att du har erfarenhet av arbete i socialtjänst samt erfarenhet av att arbeta med stöd till barn och föräldrar. Arbetsuppgifterna kräver att du är socionom eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande men inget krav med utbildning och kunskap i Anknytningsteori, Marte Meo, Trygghetscirkeln, PYC, ABC, Komet, Stödgruppsledarutbildning, grundläggande psykoterapi (Steg 1).  

Du kan göra viktiga prioriteringar i olika situationer som uppstår, ibland av akut karaktär. Det är meriterande med erfarenhet av samverkan med andra professioner samt erfarenhet av att möta föräldrar och andra professionella i grupp.  

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska samt vana vid att arbeta med Officepaketet i Windows. Det är även meriterande om du har kunskaper i fler språk såsom arabiska eller dari.  

Du behöver ha körkort med behörighet B. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

I Resursenhet barn och unga kommer du att arbeta i en arbetsgrupp med kollegor som har bred kompetens och lång erfarenhet. I Lund arbetar du i en tillitsbaserad organisation som är i ständig utveckling. Våra insatser följer målgruppens behov och aktuell kunskap.  I enheten finns en kultur av att vi delar med oss av det vi kan. 

Vi är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen där cirka 600 medarbetare ger stöd till de
lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.


Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad.


Vill du bli en av oss?

Vi är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen där cirka 600 medarbetare ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-08-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-20

Referensnummer

2024/462

Kontaktperson(er)

  • Peter Hagberg, 046-3598170,peter.hagberg@lund.se
  • Camilla Nilsson, O46-3599124,camilla.nilsson@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Gregorio Macario Hernandez, AkademikerförbundetSSR, gregorio.macario@lund.se
  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?