Länk till startsidan

FUT-handläggare

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Vill du vara med och bidra i vårt gemensamma arbete för att förebygga och motverka välfärdsbrott? Vi tillsätter nu en ny specialistroll som FUT-handläggare (felaktiga utbetalningar) där du är med och formar arbetet. 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att uppmärksamma, förebygga och utreda ärenden där försörjningsstöd kan ha betalts ut felaktigt. Detta gör du i samarbete med våra socialsekreterare, ekonomihandläggare och enhetschefer. Arbetet kommer att fokusera både på det förebyggande arbetet i samband med nyansökan, samt utredningar vid misstanke om bidragsbrott. Arbetet förutsätter en god samverkan internt samt externt med andra kommuner och myndigheter som t.ex. Polismyndigheten, Skatteverket och Försäkringskassan. Du kommer även att ha kontakt med våra klienter via telefon eller på kontoret.

Du håller dig uppdaterad inom området och sprider din kompetens och kunskap till kollegorna på enheten. Du deltar i nätverksträffar med andra kommuner för kollegialt lärande och kunskapsutbyte. I uppdraget ingår att utveckla rutiner för arbetet och testa nya arbetssätt.

Vi söker dig som

  • Har socionomexamen eller annan likvärdig relevant högskoleutbildning.
  • Har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och därmed praktisk fördjupad kunskap om relevant lagstiftning och regelverk och bedömningar utifrån dessa.
  • Har grundläggande kunskaper inom IT/digitalisering och är intresserad av att hitta nya smarta arbetssätt.
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation, klientmöten och samverkansmöten.
  • Själv kan strukturera upp arbetet utifrån ditt uppdraget, ta initiativ och sätta igång aktiviteter. Du arbetar bra med andra och har god kommunikativ förmåga. Du väger samman information, gör korrekta avvägningar och visa omdöme i agerande och beslut. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av handläggning av felaktiga utbetalningar och/eller försörjningsstöd.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete där du får arbeta med kollegor som säger såhär om sin arbetsvardag: 

"Vi hjälper varandra mycket över gränserna inom enheten. Man får fråga alla och alla vill hjälpa till. Vi pratar och skojar kollegor emellan, det är en allmän bra stämning.”

”I yrkesrollen är det viktigt att behålla nyfikenheten i varje ärende. Varje dag kan man utveckla sina tankar för att se saker ur ett nytt sammanhang”.

Du arbetar centralt i Lunds kommunhus Kristallen i aktivitetsbaserad kontorsmiljö, har flextid och  möjlighet till distansarbete. Du erbjuds en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa som du kan läsa om här.

Om oss

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

På arbets- och försörjningsenheten arbetar vi tillsammans med den enskilde lundabon för att hitta vägar till självförsörjning. Vi utreder och handlägger försörjningsstöd samt erbjuder budget- och skuldrådgivning. Enheten är indelad i självgående team som arbetar mot olika målgrupper. Vår enhet präglas av en positiv anda och vi engagerar oss för att hitta det bästa stödet för att kunna möta lundabornas behov. Möt en kollega här!

Om rekryteringsprocessen

Vi lägger fokus på din kompetens och vad du kan bidra med. I den här rekryteringsprocessen har vi valt att ta bort det personliga brevet och ersatt det med urvalsfrågor för att bidra till en inkluderande och likvärdig rekrytering. 

Vi har avsatt tid för intervjuer den 7 och 9 juni.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 sept

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-26

Referensnummer

2023/516

Kontaktperson(er)

  • Madeleine Dymling (rekryterande chef), 0734485875

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?