Länk till startsidan

IT-supporttekniker till Servicedesk

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Nu söker vi dig som brinner för att ge service och vill arbeta i ett team med troligen Sveriges bästa kundbemötande!

Som medarbetare i Servicedesk arbetar du användarnära, i första linjen, med teknisk support avseende telefoni, klientplattform, system och nätverk via telefon, e-post eller genom vår serviceportal. Du kommer att ingå i något av våra funktionsområden inom IT- och digitalisering och medverkar i både större och mindre projekt. Den tekniska utvecklingen tillsammans med ett aktivt verksamhetsutvecklingsarbete skapar förutsättningar för ett väldigt intressant och omväxlande arbete.

Den tekniska miljön består av:

  • Standardiserad Microsoftmiljö; Windows 10, Exchange Server, Active Directory, Office 2016 och Office 365/M365, 
  • Ärendehanteringssystem ITIL-baserat
  • HP- och Ciscobaserade nätverk
  • Intune, JAMF och Mobileiron
  • Cisco IP-telefoni
  • Mac OS & iOS
  • Citrix

Vi arbetar enligt ramverket ITIL i ärendehantering och målsättningen är att antalet uppklarade ärenden ska vara minst 80 % varje dag i vår första linje. Vi jobbar med ett ständigt utvecklingsarbete kring processer, arbetssätt och automatiseringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utpräglad servicekänsla, vill arbeta användarnära och har ett brett tekniskt intresse. Du är pedagogisk i dialogen med användare och har en välutvecklad förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift och du kan förstå information och facklitteratur inom området på engelska. Du har god social kompetens och trivs med att arbeta både i team och självständigt. Du behöver arbeta strukturerat och kunna planera och leda mindre initiativ och projekt. Du är trygg i strukturerad felsökning och besitter en god analytisk förmåga.

Du har en teknisk utbildning gärna från universitet/högskola eller YH alternativt flerårig arbetslivserfarenhet, samt dokumenterad erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter.

Vi erbjuder dig 

Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka på en arbetsplats med stark laganda med många samarbetsytor! Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Det här ger vi dig som medarbetare

Vill du veta mer om vad som är så speciellt med Lund, kika gärna här:

Om oss

IT-service är kommunens centrala kontaktyta för service och support mot kommunens förvaltningar och verksamheter. Vår servicedesk ger support i IT-frågor till kommunens medarbetare och vi har medarbetare på plats ute hos verksamheterna. Miljön består av cirka 12 000 medarbetare, 20 000 elever, 9 000 datorer, 1 300 skrivare och 6 000 telefoner. Datanätet är väl utbyggt till alla verksamheter i kommunen (på cirka 300 adresser) och består av både fast och trådlös kommunikation som bär både data och telefoni.

På IT-service arbetar idag 14 medarbetare. Vi erbjuder en framåtblickande teknisk miljö där du får möjligheter till utmaningar, varierat arbete och personlig utveckling. Vi är stolta över vårt goda arbetsklimat, vi månar om att det ska finnas balans mellan arbetsliv och privatliv och tillsammans har vi dessutom roligt på jobbet.

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.
Välkommen med din ansökan!


Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Referensnummer

2023/280

Kontaktperson(er)

  • Thobias Wall, enhetschef, 046-3599980

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?