Länk till startsidan

Socialsekreterare till akutboende, Boendeenheten, vikariat

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Boendeenheten arbetar med att minska och motverka hemlöshet. Inom akutboende arbetar man tillsammans med en kollega och här träffar vi personer och familjer i akut hemlöshet som behöver stöd i att hitta andra boendelösningar eller söka stöd från Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att följa upp ärenden med bistånd till akutboende, dokumentera i LifeCare/Procapita, samverka med interna och externa partners som leverantörer av akutboende och socialsekreterare på arbete och försörjning samt barnutredare. I ditt arbete kommer du delta i vår Öppna mottagning och bistå med stöd i bostadssökande åt Lunds medborgare. Det ingår i uppdraget att vara ett stöd till socialsekreterare på andra enheter i ärenden gällande klienter som riskerar bostadslöshet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi ser att du är en person som är självgående och besitter en stor empatisk förmåga då vi möter personer i svåra situationer. Du arbeta självständigt och leder dig själv. Du har förmåga att strukturera och planera ditt arbete på ett bra sätt och förstår vikten av samverkan och samarbete för våra brukares bästa.

Känner du igen dig i beskrivningen? 
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-08!

Övrigt

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-12-15

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-08

Referensnummer

2022/1565

Kontaktperson(er)

  • Gemila Al Kuraishi, 046-3593719

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst, 0463595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?