Länk till startsidan

Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Parken Revingelyckan

Välkomna till kvartersparken Revingelyckan som ligger mellan Revingegatan och Hardebergaspåret i Lund. Den nya kvartersparken är en liten pärla mitt i lund och är ett perfekt utflyktsmål för både stora och små. Här hittar du bland annat en lekplats med rymdtema, ett gym, tennisplan och gräsytor.

Lila raketbyggnad i en lekplats, för att klättra på.
Rutschkanan ”raketen” som står i lekparken.

Under hösten 2022 rustades Revingelyckan upp med en helt ny lekplats i rymdtema, ett gym, tennisplan och nya vegationsytor. Parken är nu öppen för allmänheten men en del lekutrustning tillkommer våren 2023. Bland annat kommer ett nytt månlandskap med en gobi-belysning som under kvällstid kommer belysa marken med en stjärnhimmel. Under vintern kommer tennisnäten att plockas ner men sätts upp till våren igen. Växterna i parken är nyplanterade, så var gärna lite försiktig.

Att göra i Revingelyckan

I parken finns det flera aktivitetsmöjligheter. Lekplatsen har ett rymdtema med månlandskap, månbil och en raket som står redo att avfyras. För de lite äldre besökarna finns det ett pingisbord, gym, tennis-och basketplan. Det finns också en gräsyta med parkbänkar för picknicksugna.

Träd och växter

Träden som står i parken har skyddats under byggnationen och planteringarna är kompletterade med växtmaterial i form av olika marktäckande buskar och perenner. På våren kommer löken att blomma både i planteringarna och på gräsytorna. De befintliga träden är skogslönnar som är mellan 50–60 år gamla. Det finns också nyplanterade träd som gleditsia, vinterkörsbär och japansk magnolia.

Material i parken

Vid gymmet och i lekparken har vi använt ett fallunderlag av kork. Raketen är i trä och naturliga material har använts i parken.

Gul gummiklädd yta med basketmål, framför ett högt bostadshus med solen som lyser rakt på.

LED-belysning

Revingelyckan kommer att ha belysning dygnet runt för att de som passerar parken nattetid ska kunna känna sig trygga. Däremot kommer belysningen på tennisplanen att släckas klockan 21.00. Den nya belysningen i parken är energisnål LED-belysning.

Visionsbild över hur parken kan komma att se ut, med träd, lekplats och sportplan.
Visionsbild av parken Revingelyckan.

Hitta till Revingelyckan

Revingelyckan ligger mellan Revingegatan och Hardebergaspåret i Lund.

Hitta till parken Revingelyckan på en karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?