Borgareparken ligger i östra delen av Norra Fäladen. Parken rustades 2023 upp med bland annat ett utegym och nya bänkar. Här finns också lummiga promenadstråk, lekplats, plaskdamm och bollplaner.
Borgareparken har en för 1970-talet tidstypisk gestaltning, med träd- och buskplanteringar utförda med ganska få arter.
Parken består av två olika områden, väster respektive öster om studentområdet Delfinen. Mitt i den västra parkdelen ligger Humleboskolan. Formen är uppbyggd kring gång- och cykelstråken som kantas av smala gräsytor mellan täta buskage och grupper och trädalléer. Här finns få öppna gräsytor. Parkens karaktär utgörs mest av aktivitetsytor som till exempel lekplatser, bollplaner, blomstergård, hundrastplats och plaskdamm. Dessa aktivitetsytor är ofta kantade av vallar med buskage.
Borgareparken har rustats upp med bland annat nya bänkar runt om plaskdammen, ett utegym och en bollplan med sittytor. Flera träd har planterats runt om i parken.
Mest finns här avenbok, lönn, ask, ek och hästkastanj. Alléerna utgörs av lind. Buskskiktet består bland annat av liguster, hagtorn, rosentry, måbär, spirea och syrén.
I den östra delen av parken, i anslutning till lekplatsen, växer pilar. I den västra delen av parken finns en blomstergård med perenna växter.
Parken skapades i samband med stadens snabba utbyggnad norrut under 1960- och 1970-talen. Innan dess var nästan hela området åkermark. Nu breddes stora mattor av villor, radhus och låga hyreshus ut enligt tidens modell och mitt i området placerades centrumanläggningen i anslutning till Borgareparken i öster och Sankt Hans park i väster.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?