Länk till startsidan

Tunaparkens lekplats, Lund

Välkommen in i sagornas förtrollade värld! Här får du möjlighet att leka i slottet, rida på djuren, klättra, hoppa och spela boll.

Idrottsytan och lekplatsen

Idrottsytan har rustats upp och är multifunktionell. Det finns fotbollsmål, basketmål och pingisbord.

Den nya temalekplatsen är indelad i olika rum. En pergola leder från slottet in till det inre rummet – den hemliga trädgården. Slottet är en klätterställning som på ena sidan liknar det gamla slottet i romantisk byggnadsstil som en gång stod här i parken – Tuna slott. På andra sidan liknar klätterställningen ett dockhus, med öppna ytor för ökad leksäkerhet och trygghet.

En avgränsning – en låg sittmur i återvunnet tegel, som går upp i en portal, omgärdar den inre delen av lekplatsen som är till för de yngsta barnen. Här finns det öppningar i muren som barn kan krypa igenom. Sandlådan är utformad som en äldre fontän. Den som gräver i sanden kanske hittar snäckor!

I inspirationssagan finns ett tydligt odlingstema. Så även på den nya lekplatsen. Lekhuset är utformat som en trädgårdsbod med en växthusdel. De ”förstenade” djuren – djurskulpturer i betong i naturlig storlek kopplar till sagan och påminner om djur som finns i parken.

En illustration över hur aktivitetsytan ska byggas i Tunaparken - från ytan till bollsport till till ytor avsedda till de mindre barnen.

Hitta till Tunaparken

Karta till Tunarken

Sandlåda med sandleksaker.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?