Länk till startsidan

Färdigställande av gator i Södra Sandby

Inom området Östra Mölla I ska gatorna Vattenpasset, Smygvinkeln samt en bit av trottoaren längs Borrsvängen färdigställas.

Aktuellt

Entreprenad påbörjas under hösten 2024 och beräknas att vara klart vår 2025. Vi återkommer med en mer exakt tidplan.

Om projektet

Byggatorna har legat länge i detta område. Anledningen till att de inte har färdigställts tidigare är att vi inväntar att hus och annan byggnation, som medför tung trafik, kommit på plats innan vi bygger helt klart. Drygt 20 fastigheter kommer att beröras av arbetet.

Med anledning av våtmarksområdet, som ligger i nära anslutning av de aktuella gatorna, kommer färdigställandet att innebära att gatorna Fogsvansen, Vattenpasset och Smygvinkeln får gångbanor. Våtmarksområdet fungerar ju även som ett rekreationsområde och det ska vara säkert och lätt för fotgängare från området att ta sig dit.

Vad ska vi göra på platsen?

Entreprenad höst 2024

Under den tid som gatorna har legat som byggator har en del av de berörda fastigheterna fått för breda utfarter eller annekterat kommunal mark. Under projekteringen har korrekta gränsdragningar gjorts och berörda fastighetsägare har kontaktats.

Vad som ska hända är att gatorna Fogsvansen, Vattenpasset och Smygvinkeln ska få gångbanor. I samband med det kommer vi att anpassa gatuhöjderna.

Hur påverkar det mig?

Under byggskede kan störningar som framkomlighet och buller förekomma. I möjligaste mån försöker vi att minska störningarna där vi arbetar. Mer information om hur färdigställandet kommer att utföras kommer när vi närmar oss byggstart.

Kontakt

Medborgarcenter: 046-359 50 00

 

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?