Länk till startsidan

Nytt verksamhetsområde i Hasslanda

Söder om Råbylund i västra Lund ligger området Hasslanda 2 och 4. Här gör vi  förberedande arbeten där det ska bli ett nytt verksamhetsområde. Under 2024 anlägger vi ny infrastruktur med gator, cykelvägar och parkmiljöer.

Om projektet

Verksamhetsområdet Hasslanda 2 och 4 ska byggas. Marken är delad i två områden där företaget Granitor och Södervång äger marken i Hasslanda 2, och kommunen äger marken i området Hasslanda 4. Granitor planerar för att bygga nya kontor och lagerlokaler på sin mark.

Vi ska nu förbereda området med nya gator och göra ledningsarbeten för bland annat vatten, avlopp, fiber och el. Under 2024 ska vi bygga byggator i området. De färdigställs till riktiga gator först efter att fastigheterna är byggda.

Ny park anläggs

Utöver ny gatumark kommer vi att bygga en gång- och cykelväg i områdets södra delar, längs Norra Knästorpsvägen. Här planeras även för en ny parkmiljö med möjlighet till rekreation.

Så påverkas du

Arbetet kan medföra störningar i form av ljud och buller i närheten av arbetsområdet. Under tiden vi arbetar på plats kan det vara en ökning av byggtrafik på Sydöstra vägen. När vi kopplar på nya ledningar på det befintliga nätet kommer vi under en begränsad tid att stänga av hela eller delar av Sydöstra vägen.

Vad

Åkermark belägen söder om Sydöstra vägen i södra Lund ska byggas om till verksamhetsområde.

Varför

Markägarna Granitor och Södervång planerar för etablering av nya kontor och lager. Vi ska bygga de nya gatorna och koppla på ledningsnät.

Tidplan

Med start i januari 2024 gör vi förberedande markarbeten för gator och parkmiljö.

Arbetet beräknas vara klart våren 2025.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?