Länk till startsidan

Revinge stora lekplats rustas upp och utökas

I Revingeby finns idag en mindre lekplats som i nuläget främst är riktad till yngre barn. Under hösten kommer vi att rusta upp och utöka lekplatsen, så att den passar flera olika åldrar. En mer attraktiv park helt enkelt!

För att stärka lekplatsen som central och tillgänglig mötesplats kommer den att rustas upp och utökas. Planen för lekplatsen är att genomföra en upprustning med fler och mer utmanade lekredskap som kan användas av fler olika åldrar. Bland annat tillkommer en ny linbana, lekhus och en kompisgunga. Dessa åtgärder genomförs för att parken fortsatt skall vara en attraktiv för Revingeborna.

Illustration över nya lekplatsen i Revingeby.

Hur påverkas jag som bor i närheten?

Det kommer att förekomma viss bullrande verksamhet och tunga transporter under ordinarie arbetstid orsakade av anläggningsmaskiner.

Tidplan och status

  • Byggstart: hösten 2023
  • Förväntas klart: vintern 2023
  • Lekplatsen kommer att inhägnas och infoskyltar kommer att sättas upp under byggtiden.

Notera att ändringar kan komma att ske i tidplanen.

Workshop i Revingeby

Hösten 2022 hölls en workshop i Revingeby där barn från Revingeskolan fick bygga upp sina drömlekplatser. Det kom in flera kreativa och roliga förslag som gav inspiration till framtagandet av den nya lekplatsen. Bland annat var det många som önskade en linbana som nu kommer att byggas på den nya lekplatsen.

Tre barn sitter på huk framför prototyper av lekplatser som de själva byggt i kartong och med pinnar och flörtkulor.

Hitta till Revinge stora lekplats

Revinge stora lekplats på en karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?