Länk till startsidan

Lovisaskolan ska byggas om

Stenröseskolans elever ska flytta till Lovisaskolan. För att Lovisaskolan bättre ska passa elevernas behov, ska skolan renoveras.

Visionsbilden visar hur Lovisaskolan kan se ut efter ombyggnaden. Ändringar kan förekomma. Visionsbild: View Arkitekter.

Stenröseskolan är en mindre, anpassad grundskola för 20 elever med flerfunktionsnedsättning
i årskurs 1-9.

Det är Lovisaskolans skolbyggnad B som ska renoveras, så att lokalerna passar för Stenröseskolans elevers behov. Eleverna kommer att få bättre tillgänglighet och mer lämpliga lokaler på Lovisaskolan. Stenröseskolans personal får också en bättre arbetsmiljö. Lovisaskolan ligger strategiskt nära både gymnastiksal, rehabilitering, grönområden och centrum.

Vad händer nu?

I början av augusti börjar entreprenören etablera sig på platsen med byggstaket och bodar. Byggstart planerar vi till månadsskiftet augusti/september 2024. Vintern 2025 beräknar vi att Stenröseskolans elever ska flytta in i Lovisaskolan.

Hur påverkar det mig?

Ombyggnaden av skolan kommer att ske innanför byggstaketen. Det kan bli en del buller av byggarbetet och även en viss ökning av trafiken, med transporter av material till och från bygget.

 

Tidplan, status och budget

Status: Beslutad i kommunstyrelsen. Vi har handlat upp en totalentreprenör.
Byggstart planeras till månadsskiftet augusti/september 2024.
Entreprenad: Paras Bygg i Eslöv AB.
Beräknad inflyttning: Vintern 2025.

Budget: 40 miljoner kronor.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?