Länk till startsidan

Polhemskolan byggs om

Polhemskolanskolans renovering är klar, men det återstår en del justeringar och kontroller. Eleverna på teknikprogrammet och skolans personal flyttar tillbaka från Hedda Anderssongymnasiet till höstterminens start 2024.

Lokalerna har anpassats för de 570 teknikelever som har undervisning där varje dag. Eleverna har fått en säkrare och bättre skolmiljö.

Vi har skapat en helt ny, modern planlösning med bland annat bredare korridorer. Dte har blivit möjligt att nå alla lokaler utan att behöva gå igenom undervisningssalar. Skolan har fått fler grupprum och studieplatser. Det har även skapats bättre uppehållsytor för eleverna samt bättre personalutrymmen. Brandsäkerheten, tillgängligheten och energieffektiviteten har ökat.

Utvändigt har vi bytt fönster och fogat om fasaden. På taket har vi satt upp solceller. Utspringstrappan har fått ett nytt utseende, med sittgradänger och planteringar.

På baksidan av skolan mot Ringvägen/Trollebergsvägen har vi byggt en ny väg, som ska användas för godsmottagning och transporter till och från skolans kök.

Om Polhemskolan

 

Tidplan, budget och status

Projektet omfattar renovering och ombyggnad av byggnad 2.

Status: Ombyggnaden av Polhemsskolans byggnad 2 är klar, men det återstår en del justeringar och kontroller. Till höstterminen 2024 flyttar elever och personal tillbaka.
Entreprenad: MVB Syd AB.
Beräknad inflyttning: Till höstterminen 2024.
Kostnad: Indexerad budget 69 miljoner kronor.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?