Länk till startsidan

Kultur- och fritidsnämnden – aktuella beslut i april 2024

Yttrande över Lunds kommuns översiktsplan, en skrivelse och ett lundaförslag var några ärenden som behandlades på kultur- och fritidsnämndens sammanträde 18 april 2024.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben. Observera att det kan dröja upp till 2 veckor efter mötet innan protokollet publiceras.

Här hittar du alla handlingar

Översiktsplan för Lunds kommun - samråd för planförslaget

En översiktsplan beskriver inriktningen för Lunds kommuns fysiska planering 2025-2050 och är ett av kommunens viktigaste strategiska dokument. Kommunstyrelsen har skickat ut förslag på Lunds kommuns översiktsplan till kommunens nämnder med flera att tycka till om. Det är även möjligt för lundabor, företagare eller organisationer att tycka till om översiktsplanen och hur Lund ska utvecklas och bevaras.

Kultur- och fritidsnämnden konstaterar i sitt yttrande att ÖP 2025 ger en sammanhållen och gedigen bild av inriktningen för kommunens fysiska planering för 25 år framåt. Nämnden bedömer att de utvecklingsinriktningar som beskrivs i ÖP 2025 i huvudsak ligger i linje med utvecklingsbehov och planer för kultur- och fritidsverksamheterna framöver och ser fram emot fortsatt dialog och samarbete när ÖP 2025 ska realiseras i mer konkret planering och genomförande.

Nämndens yttrande skickas nu vidare till byggnadsnämnden, som sammanställer inkomna synpunkter.

Vill du tycka till om översiktsplanen går det bra att göra det fram till den 30 april 2024.

Mer information hittar du på webbsidan här

Lundaförslaget - En vädjan för att behålla ComUng öppet

Nämnden behandlade ett lundaförslag om en önskan om att behålla mötesplatsen ComUng öppen i den form den tidigare bedrevs.

ComUng erbjöd tidigare en mötesplats med vägledning för unga i åldern 16-24 år. ComUng var ett samverkansprojekt mellan flera parter inom kommunen som arbetade för att erbjuda unga, som var i eller riskerade utanförskap, vägledning till arbete eller utbildning.

ComUng som mötesplats för unga har sedan årsskiftet 2023/2024 omformats, men erbjudandet om stöd kvarstår dock i ett annat format. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen erbjuder fortsatt stöd och vägledning till unga som varken arbetar eller studerar, via unga på väg. Kultur- och fritidsförvaltningen erbjuder fortsatt coachning och ett brett utbud av fritidsaktiviteter till målgruppen utifrån sina olika verksamheter. Den nya centrala mötesplatsen för unga, som är under uppbyggnad under våren 2024, kommer även den möta de behov som efterfrågas i lundaförslaget.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade att utifrån detta anse lundaförslaget besvarat.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: