Länk till startsidan

Utbildningsnämnden – aktuella beslut i november 2023

Klartecken från kommunstyrelsen om renovering av Parkskolans annex och en återrapportering från gymnasieskolorna om deras sociala hållbarhetsarbete. Det är några ärenden som utbildningsnämnden hanterade upp den 30 november.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Klartecken för renovering av Parkskolans annex

Parkskolans annex är lämpligt att användas för Katedralskolans verksamheter inom musik, bild och elevföreningar. Det visar den interna utredningen som påbörjades hösten 2022 och nu är avslutad. Nu har kommunstyrelsen beslutat att godkänna beställningen av renoveringen av annexet med en indexerad ram på 14,5 mnkr.

Den första tidsplanen för renovering av annexet var satt till våren 2024. En inplanerad renovering av Vårfruskolan och en eventuell omflyttning av elever till Parkskola, gör att annexet kan renoveras först vårterminen 2026. Katedralskolan planerar för inflyttning höstterminen 2026.

Arbetet mot kränkande behandling och diskriminering

Antalet anmälningar som bedömts vara kränkningar har inte ökat sedan 2021. Det visar den årliga rapporten av utbildningsförvaltningens arbete kring social hållbarhet med fokus på arbetet mot kränkande behandling och diskriminering.

Rapporten visar att merparten av inkomna anmälningar om kränkande behandling görs under tidiga delen av höstterminen. De flesta anmälningarna rör ordningsfrågor och kan knytas till elever i årskurs 1. Anledningen bedöms vara att det tar ett tag för rutiner och sociala samspel att ”sätta sig” när nya elever börjar gymnasiet. Samtliga verksamheter arbetar kontinuerligt för att stärka elevernas upplevda trygghet och minska antalet händelser som leder till anmälningar.

Skolförvaltningarna i Lund använder sig av ett digitalt stöd för anmälan, utredning och uppföljning av kränkande behandling och diskriminering.

Informationsärendet innehöll även en genomgång av verksamheternas arbete med Hälsa för lärande, ett arbete för att stärka elevernas fysiska, psykiska och sociala hälsa.

Här finns fler handlingar från utbildningsnämndens möte
Kommande möten och ledamöter i utbildningsnämnden

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: