Länk till startsidan

Enhetschef legitimerad personal

Vård- och omsorgsförvaltningen

Om oss

Det händer mycket nytt inom de olika verksamheterna på vård- och omsorgsförvaltningen i Lund. Vi satsar bland annat på innovativ välfärdsteknik och hjälpmedel, och arbetar ständigt med förbättringar och nytänk kring framtida arbetssätt och kompetensförsörjning.

Inom verksamhetsområde Hemvård och Hälsa hör all vår legitimerade personal som arbetar i hemsjukvården, på våra särskilda boende, mot LSS-verksamheter och på vår korttidsenhet. Vi motiveras av att arbeta tillsammans och över gränserna mot gemensamma mål och att utveckla den bästa möjliga upplevelsen för våra brukare/patienter och våra anställda.

I takt med den demografiska utvecklingen och att antalet brukare ökar står våra verksamheter inför spännande utmaningar. Under våren har många nya förslag och idéer tagits fram i dialog med personal och fackliga representanter i ett led för att skapa samlad kraft för framtidens behov. Vi kommer under år 2024 bland annat att tillsätta ytterligare ett HSL-område som ett led i att minska antalet medarbetare per chef.  

Nu söker vi dig som vill bli en del av förändringsresan tillsammans med legitimerad hälso- och sjukvårdskompetens inom en nytänkande HSL-organisation med fokus på teamarbete. Du kommer tillsammans med engagerade och kompetenta chefer och legitimerad personal vidareutveckla en av enheterna med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Vill du vara med på vår förändringsresa i en organisation med ständiga finjusteringar och förbättringar under resans gång? Är du dessutom flexibel, vill ha roligt på jobbet och kan både lyssna, lära och leda med tillit så välkomnar vi dig att söka tjänsten som enhetschef för legitimerad personal.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för en av våra (snart) 6 enheter i vår nytänkande hälso- och sjukvårdsorganisation leder du sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i multiprofessionella team. En viktig del av ditt uppdrag är att lyssna, stärka och ta tillvara medarbetarnas kompetens och behov i det dagliga arbetet och omvandla det till enhetens utvecklingsarbete. Du är kommunikativ, bjuder in till dialog och skapar förutsättningar för delaktighet för både medarbetare, patienter och anhöriga.

Förutom det ständiga förändringsarbetet ingår det i ditt uppdrag att säkerställa att verksamheten följer de lagar, avtal, styr- och måldokument som gäller. Du har budgetansvar där god resursanvändning av ekonomiska medel är en självklarhet. Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du deltar aktivt i nära samverkan med andra chefer och bidrar till kvalitet och förbättrad effektivitet i verksamheten på kort och lång sikt. Tillsammans arbetar du med att skapa förutsättningar för verksamheten och kommunens utveckling, i synnerhet med den digitala utvecklingens möjligheter.

Kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleexamen på minst 180 högskolepoäng med önskad inriktning mot hälsa och sjukvård eller social sektor men kan även vara annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du även har en utbildning inom ledarskap.

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av att arbetat i någon form av ledande roll som till exempel projektledare, arbetsledare, teamledare eller liknade arbetsgivaren bedömer som relevant. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som chef inom hälsa och sjukvård, social sektor, LSS eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant. I tjänsten ingår stor fokus på förändringsledning, kompetensutveckling, kompetensförsörjning, förebyggande arbete, rehabilitering och digitalisering. Har du jobbat med en eller flera av dessa fokusområden underlättar det ditt arbete i denna chefsroll och ses högt meriterande.

Som person har du lätt för att ta genomtänkta beslut och modet att våga testa nytt i verksamhetsförankrade frågor inom ditt beslutsmandat. Du drivs av ständiga förändringar och är både flexibel, anpassningsbar och uthållig i utvecklings- och förändringsarbete samtidigt som du inspireras av det dagliga arbetet och dina medarbetare. Därmed trivs du i en chefsroll som är omväxlande, ständigt inom utveckling och där du har en möjlighet att påverka utformningen utifrån verksamhetens behov och dina erfarenheter. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra och förmedla ett gemensamt budskap på ett pedagogiskt sätt. I din roll som chef utstrålar du tillit, vilket är grunden för ditt goda ledarskap.

Eftersom uppdraget i stor utsträckning handlar om att utveckla vår nytänkande hälso- och sjukvårdsorganisation ser vi gärna att du är nyfiken på digital utveckling, digitalisering som verktyg för en god arbetsmiljö och det digitala ledarskapet.

Övrigt

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen. Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, detta skall genomsyra allt det vi gör för att skapa Ett Lund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Planerade intervjuer:

Första digitala intervjuer på teams med chefsrekryterare planeras till den 15-16 augusti och förmiddag den 19 augusti. Intervjuer med rekryterande chef och chefsrekryterare planeras till den 22 augusti. Intervjuer med de fackliga representanterna (se nedan fackliga organisationer) planeras till den 23 augusti.

Kontaktpersoner

Notera att svarstiderna kan vara lite längre för alla parter under sommaren på grund av semestertider.

Arbetsgivaren:

Niclas Snygg, Verksamhetschef Hemvård och Hälsa, niklas.snygg@lund.se telefon 046-3598273 Nås bäst under vecka 30

Martina Harling, Chefsrekryterare, martina.harling@lund.se Ledig från och med 24 juni. Se hänvisning i autosvar i epost vem som ersätter mig under min semester för eventuella frågor kring rekryteringsprocessen.

Fackliga organisationer:

Anders Söderberg, Vision, vision.lund@lund.se

Kommunal, telefon 010-4427936

Joanna Mavéus, Vårdförbundet, telefon 0771-420420

Gregorio Macario Hernandez, Akademikerförbundet SSR, telefon 046-3598249 gregorio.macario@lund.se

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Ange löneanspråk
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse, dec 2024 /jan 2025

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-08-11

Referensnummer

2024/718

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?