Länk till startsidan

Lärare med specialpedagogisk kompetens

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Österskolan är belägen i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Byskolan är en F-3 skola med ca 100 elever varav nästan alla är inskrivna i fritidshemsverksamheten. Skolan har med glädje erhållit utmärkelserna "Grön Flagg" och "Skola för hållbar utveckling".

Skolan har välutbildad och erfarna pedagoger. Vi strävar efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet. Vi har ett innovativt förhållningssätt till skolutveckling som bland annat innebär att medarbetarna tar del av skolutvecklingsfrågor och driver olika projekt. Våra elever är delaktiga i utvecklingen av vår skolgård - allt med ett hållbarhetsperspektiv. Det är viktigt för oss att eleverna undervisas i demokratisk anda. 

Arbetsuppgifter

Som lärare med specialpedagogisk kompetens på Österskolan kommer man att stödja elever och ha ansvar för och leda det specialpedagogiska arbetet framåt. Du kommer att arbeta med kunskaper och färdigheter till barn och elever med behov av särskilt stöd från förskoleklass upp till åk 3, även bistå med handledning till fritidshemmet.

Du ska kunna bistå med hjälp i pedagogiska kartläggningar och utvecklingsplaner samt utforma åtgärdsprogram. Ge handledning till personal angående elever i behov av stöd. I dina arbetsuppgifter ingår kontakter med vårdnadshavare samt myndigheter och institutioner. Du kommer att vara involverad i överlämning och uppföljning vid övergångar mellan skolverksamheter samt ingå i elevhälsoteamet.

En viktig del i arbetet är att uppmärksamma utvecklingsbehov och vara drivande i utvecklingen mot Österskolans gemensamma mål. Ytterligare en del av arbetet innefattar kunskapsspridning till pedagoger och vårdnadshavare om kompensatoriska insatser. Detta för att tidigt stödja eleverna och motverka att behov av stöd uppstår.

Vi söker dig som

Är legitimerad grundskollärare och läst kurser inom specialpedagogik. Det är krav på erfarenhet av att leda EVK, EHM, samt organisera elevhälsoarbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda arbetet i särskild undervisningsgrupp. Vidare är det meriterande med erfarenhet av elever med traumabakgrund samt att samarbeta med team kring familjehemsplacerade elever. 

Du kan göra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisation-, grupp-, och individnivå. Det är extra meriterande om du läst kurser inom området. Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förväntas ha god vana att dokumentera och hantera moderna IKT-verktyg, vara väl insatt i kompensatoriska hjälpmedel samt ha en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. 

Du har ett genuint intresse för skolutveckling, kan driva pedagogiska diskussioner och omvandla teorier till praktiskt verklighet. Du håller dig á jour med pedagogisk forskning och ger utifrån identifierade framgångsfaktorer förslag till strategiska förändringar av skolans förutsättningar för undervisning och lärande. 

Vi håller intervjuer löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi ser fram mot din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-08

Referensnummer

2023/696

Kontaktperson(er)

  • Åsa Andersson, 046-3594541

Facklig(a) företrädare

  • Ester Nerfont, Sveriges lärare, 046-3597748

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?