Länk till startsidan

Gitarrlärare 40%

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Kulturskolan ingår i verksamheten Kultur, där även Lunds Konsthall, Stadsteatern, Folkparken, Stenkrossen, kultur för barn och unga samt kulturstöd ingår.  

Vi söker en lärare i gitarr till Kulturskolan Lund, som med mod och handlingskraft vill vara med att driva och tillsammans med andra skapa vår Framtidsresa!  

Om kulturskolan   

Kulturskolan Lund verkar på uppdrag av stadens folkvalda politiker för att på bästa sätt erbjuda kulturpedagogisk verksamhet på barnens fritid. Detta innefattar allt från helgkurser och lovverksamhet till ämneskurser och utåtriktade arrangemang.  

På Kulturskolan Lund erbjuder vi ett brett utbud av konstnärlig utbildning - förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Kulturskolan Lund är väl kända och arbetar med spets och bredd i sitt utbud. Vi är idag cirka 105 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.  

Arbetsuppgifter

I kulturskolans verksamhet är alla barn välkomna oavsett bakgrund, behov eller ambitionsnivå. Vi utgår från mottot ”varje barns bästa kulturskola” där inflytande och medbestämmande är en självklar del av undervisningen och verksamhetens utveckling. Ditt förhållningsätt till det pedagogiska uppdraget bör präglas av professionell nyfikenhet med elevens behov och kulturella värld i fokus.   

Som lärare i kulturskolans kursverksamhet bör du trivas i det breda uppdraget som detta innebär med engagemangsskapandet förhållningsätt för de yngre eleverna och en coachande ingång till de äldre drivna eleverna.   

Vi söker dig som

Vi söker dig med följande kvalifikationer och meriter:  
  

  • Pedagogisk utbildning och/eller konstnärlig utbildning vid universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.   
  • God pedagogisk förmåga och välgrundade erfarenheter av olika typer av undervisningssituationer.   
  • Erfarenhet från tidigare arbete på kulturskola  
  • Goda grundläggande datorkunskaper  
  • God kännedom och erfarenhet av arbete med elevinflytande och medbestämmande 

Du gillar verkligen att undervisa och brinner för ditt ämne och barns rätt till kulturell utbildning. Du har också en förmåga att dela med dig av ditt engagemang till dina elever och kollegor.  

Som person självgående och trivs med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften.  

Du har en bra social kompetens och i bemötandet av andra är du välvillig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.   

Om uppdraget

Då kulturskolans verksamhet växer, söker vi nu gitarrlärare som kan täcka upp undervisning motsvarande totalt 40%. Tjänsterna innefattar undervisning i gitarr, enskilt och i grupp.  

För att trivas med jobbet skall du vara en lärare som brinner för att undervisa och ditt instrument. Du har en bred erfarenhet av olika undervisningssituationer och många genrer.  

Som lärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och målsmän. Du planerar självständigt och tillsammans med dina elever din undervisning och den utåtriktade verksamheten även tillsammans med dina kollegor.  

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med start HT 23.  

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-08-14

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-30

Referensnummer

2023/659

Kontaktperson(er)

  • Elin Wrede, 0463594826

Facklig(a) företrädare

  • Annie Lönngren, Sveriges Lärare, 070-6040169

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?