Länk till startsidan

Arbetsterapeut, resurs inom LSS, korttidsenheten och hemvård för yngre

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vi är en samlad organisation för hemsjukvårdsansvar inom LSS, hemvården yngre och korttidsenheten i Lunds kommun. Hos oss arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, enhetsadministratör och chef. Inom LSS och hemvården yngre utgår vi från S Södergatan 49. Vid korttidsenheten utgår man från enheten som i nuläget är lokaliserad i St Lars Parken i Södra Lund men kommer till hösten att flytta till nyrenoverade lokaler på Nöbbelöv.

Hos oss får du arbetsglädje, meningsfullhet, yrkesspecifika- och tvärprofessionella nätverksträffar och möjlighet att arbeta med utveckling av välfärdsteknologi.

Vi är angelägna om, och prioriterar, din introduktion som för en resurstjänst är utökad. Tillsammans med dig planerar vi för vilka utbildningar som är lämpliga och hur bredvidgången vid de tre enheterna bäst utformas. När du börjar i Lunds kommun får du även en mentor utsedd. 

Arbetsuppgifter

Att arbeta som arbetsterapeut resurs innebär att du rör dig inom alla våra tre verksamheter; LSS, hemvården yngre samt korttidsenheten. I första hand täcker du upp för ordinarie personals kortare frånvaro. Som arbetsterapeut gör du bedömningar, ordinationer, målsättningar tillsammans med patienten, deltar vid vårdplaneringar, gör hembesök, utför utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt aktivitetsträning i olika moment. I arbetet ingår även att handleda och instruera omvårdnadspersonal samt dagligen ha ett nära samarbete med andra professioner i teamet. 

  • Inom hemvården yngre är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienter i åldrarna 20 – 65 år att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt genom bland annat struktur i vardagen, aktivitetststräning, rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning. I arbetsuppgifterna förekommer också bedömning och intygsskrivning, aktivitietsförmåga(ADL), samt för ansökan av bostadsanspassning. Du möter patienter med varierande vårdbehov där diagnoserna kan vara både fysiskt och/eller kognitiva. Vissa träffar du en kort period, vissa har behov av en långvarig kontakt med mycket insatser. Du arbetar tillsammans med chef, omvårdnadspersonal, personliga assistenter och legitimerade kollegor i ditt dagliga arbete.
  • Inom LSS-verksamheten är det ett teamfokuserat arbete kring personer som bor på LSS boende och/eller arbetar på daglig verksamhet. I tjänsten möter du bland annat patienter med komplexa hjälpbehov. Arbetet innebär ett kreativt och lösningsfokuserat förhållningssätt där bemötandet är en central del. Som arbetsterapeut bidrar du till att personer med funktionsnedsättningar får det stöd de önskar/behöver för en ökad delaktighet och meningsfullhet i vardagen och i arbetslivet. Detta möjliggörs genom arbete med bland annat struktur i vardagen, tidshantering, aktivitetsbalans, aktivitetsträning, rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning. I arbetsuppgifterna förekommer också bedömning och intygsskrivning av en persons aktivitetsförmåga (ADL) samt kognitiva förmågor. Sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, omvårdnadspersonal och chefer arbetar i team runt den boende och ofta är också kontakten med primärvård, slutenvård och andra aktörer nära. I Lunds kommun bedrivs det i nuläget 52 LSS bostäder och 14 daglig verksamhet. 
  • Inom korttidsenheten arbetar vi med korttidsvård av personer efter sjukhusvistelse. Här fokuserar vi på individens förutsättningar och gör insatser som hjälper patienten till en så självständig vardag som möjligt. Vi har tät kontakt med myndighetsfunktionens biståndshandläggare i samband med samverkansmöten samt uppföljningsmöten kring patienter. Korttidsenheten är under förändring och kommer till hösten vara en enhet med 28 vårdplatser med bemanning av 2 arbetsterapeuter och 2 fysioterapeuter. 

Du kan själv vara med och påverka upplägget av din arbetsdag som till exempel när du träffar patienter eller när du är inne på kontoret och utför administrativa uppgifter. Du förskriver en variation av kognitiva och fysiska hjälpmedel utifrån patientens behov.

Vi dokumenterar i Procapita(en övergång till LifeCare har inletts) samt delegerar och ordinerar träning via Appva. Vi använder oss av samverkansverktyget ”mina planer”. Arbetstid måndag – fredag dagtid.

Vi söker dig som

Är en entusiastisk legitimerad arbetsterapeut med intresse för rehabilitering och teamarbete. Gillar du, liksom vi, utveckling och meningsfulla arbetsuppgifter – då vill vi se din ansökan idag! Vi välkomnar både dig som erfaren kollega och som nyexaminerad att söka tjänsten. Du har god förmåga att samarbeta och att vara kreativ i ditt arbete. För att matcha oss i teamet är du lyhörd, lösningsfokuserad, flexibel, engagerad och tar tillvara på patienternas delaktighet och styrkor. Du tycker det är roligt med förändringar och utmaningar. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Körkort för personbil krävs.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande. Välkommen med din ansökan!

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-29

Referensnummer

2023/653

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-3596648
  • Emma Wrangel, Tf Enhetschef, 046-3596486

Facklig(a) företrädare

  • Sara Bergqvist, Sveriges Arbetsterapeuter, 046-3596727

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?