Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom socialt arbete och värdegrund i skola

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

I norra Lund ligger Prästängsskolan dit vi nu söker en studentmedarbetare. Skolan ligger i Stångby cirka 5 km från Lunds centrum. Man tar sig enklast till hit med tåg, ca 3 minuter från Lund C. Vi är en liten skola med ca 160 elever åk 4-6. Det innebär att vi är ett litet kollegium som arbetar nära varandra och stöttar varandra i vårt dagliga arbete. Vi arbetar med att utveckla elevaktiva arbetssätt och jobbar aktivt för att ha tillgängliga lärmiljöer. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Vi arbetar tillsammans utifrån gemensamma värdegrunder grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet.

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Vi på Prästängsskolan söker dig som aktivt vill arbeta både förebyggande och främjande i vårt värdegrundsarbete på skolan. Uppdraget har fokus på utvärdering, analys och utveckling av trygghetsarbete på skolan. Konkret kommer du arbeta med att utvärdera, revidera och utveckla våra trygghetsvandringar, sociogram, enkät kring trygghet och studiero och rastaktiviteter. 

Som studentmedarbetare inom barn- och skolförvaltningen genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2023 (1 sept- 31 dec). 

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola/yrkesutbildning. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne. Vi ser gärna att du läser en inriktning mot speciallärare, kurator eller socialpedagog samt är intresserad av och har kunskaper kring värdegrundsarbete och sociala frågor.

Har du arbetat i skolans värld är det meriterande. Du bör ha stort intresse för barn och elever och deras utveckling. Det är även bra om du har en analytisk förmåga och kan arbeta både i grupp och självständigt. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28/5!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 sept 2023
Sista datum: 2023-12-31

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-28

Referensnummer

2023/638

Kontaktperson(er)

  • Margareta Madejska Waidringer, 046-4597270

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?