Länk till startsidan

Grundskollärare i fritidshem/fritidspedagog

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Tjänsten är uppdelad i fritidshem på eftermiddagen och resurstid under förmiddagen. Fritidshemmet är placerat på Killebäckskolan medan resurstiden är placerad på Uggleskolan. Båda skolorna är belägna i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Hit kan du lätt ta dig med cykel, buss eller bil. 

Uggleskolan är en F-6 skola med ca 300 elever. Skolans pedagoger tar tillsammans ansvar för elevernas samlade skoldag. Detta skapar en stimulerande lärmiljö där eleverna känner sig trygga och kan lita till sin egen förmåga och potential.

KUB:en är ett fritidshem på Killebäckskolan för barn som går i årskurserna 4–6 i Södra Sandby. Det betyder att barn som går i skolan på Killebäckskolan, Uggleskolan och Byskolan samlas. KUB:en´s fritidshem erbjuder eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Killebäckskolan totalrenoverades 2010 och är en modern, välutrustad skola med fina och ändamålsenliga lokaler.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en heltidstjänst som är fördelad på två skolor, Uggleskolan samt Killebäckskolan. I en del av tjänsten kommer du ha arbetsuppgifter inom skolans verksamhet på Uggleskolan. Du följer eleverna under hela dagen, såväl under skoltid som på fritidshemmet.

Tillsammans med fritidshemmets personal på Killebäckskolan kommer du att ha övergripande ansvar för fritidsverksamheten. Som fritidspedagog har du en viktig roll för elevers lärande och sociala utveckling. Du genomför värdegrundsarbete, rastaktiviteter, aktiviteter inom skapande, rörelse, konflikthantering, lek och social gemenskap. Du har ett nära samarbete med kollegorna och tar ansvar för att upprätthålla en tät och god kontakt med elevernas vårdnadshavare. Arbetstid ca 9-17.30.

Vi söker dig som 

Vi vill att du som söker har examen som fritidspedagog eller grundskollärare med inriktning mot fritidshem. Du sätter elevernas kunskapsutveckling i fokus, samt lägger vikt vid deras lärande under hela dagen. Har du tidigare arbetat med barn och har erfarenhet av liknande uppdrag ser vi det som meriterande.

Du är en flexibel och förtroendeingivande person som har lätt för att samarbeta. Som person är du kreativ och tar egna initiativ. Vi värdesätter att du är hängiven i din uppgift och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du ser relationsbyggande som en viktig väg till framgång och du tror att alla människor kan utvecklas, både kunskapsmässigt och socialt.

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 23-08-07 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Referensnummer

2023/357

Kontaktperson(er)

  • Ulf Skelander, biträdande rektor, 046-3597724
  • Peter Nilsson, rektor, 046-3598990

Facklig(a) företrädare

  • Marina Garcia-Santos, Sveriges lärare, marina.garciasantos@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?