Länk till startsidan

Socialpedagog till särskild undervisningsgrupp åk 6-9

Stab och administration

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Kommunövergripande särskilda undervisningsgruppen (KSU) består av sex mindre enheter geografiskt placerade i olika delar av Lund. För närvarande omfattas verksamheten av fem arbetslag med totalt 34 medarbetare. KSU präglas av ett positivt och bra arbetsklimat där medarbetarna visar stort engagemang. Vidare skapar vi delaktighet och trygghet för såväl elever som för vårdnadshavare och medarbetare. Nu söker vi en socialpedagog till vårt härliga team.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att arbeta som socialpedagog med inriktning mot elever med problematisk skolfrånvaro. Uppdraget innebär ett nära samarbete med både lärare, elever och vårdnadshavare under hela skoldagen - ett arbete som bidrar till att stärka elevens trygghet och tilltro till skolan och personalen. Vidare innebär tjänsten att socialpedagogen är bryggan mellan hemmet och skolan, vilket innebär att man ibland under kortare perioder behöver möta eleven i hemmet eller på annan plats som inte är på skolan.

Tjänsten som socialpedagog innebär även att man tillsammans med mentor samverkar både med en KSU-enhet, hemskolan och med externa aktörer som till exempel socialtjänsten, Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH), Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) med flera.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har utbildning som socialpedagog och har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Vidare är du inkännande, flexibel och har ett stort engagemang för alla elever. Erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är meriterande.

För att trivas i rollen hos oss tror vi att du är utvecklingsinriktad, ser varje enskild elevs behov och har nära till glädje och skratt. Du vill arbeta med alla arbetsuppgifter som ingår i uppdraget och har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling. Som person är du ansvarstagande, kreativ och lösningsfokuserad. Du är lugn och trygg i dig själv och trivs med att skapa ett gott samarbetsklimat med elever, medarbetare och föräldrar. Du har förmågan att agera professionellt och tålmodigt även i svåra och pressade situationer.

Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-10

Referensnummer

2023/95

Kontaktperson(er)

  • Thomas Erlandsson, enhetschef, 046-3593760
  • Malin Hansson, bitr enhetschef, 046-3596607

Facklig(a) företrädare

  • Tommy Lundstedt, Sveriges Lärare, 046-3593769

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?