Länk till startsidan

Förskollärare till Lönneberga förskola, Norra Fäladen

BN566604

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Här utgår vi från Reggio Emilias pedagogiska filosofi, Reggio och ser miljön som den tredje pedagogen. Detta vilket innebär att miljön ska inspirera till ett lärande och ett utforskande hos barnet. Vi arbetar också med ett hållbarhetstänk bland annat med vårt arbete med Grön Flagg.

Lönneberga förskola är en uppskattad förskola i närheten av St. Hans Backar och den består av 4 avdelningar.

Lönneberga förskola har en stor uppvuxen gård med möjligheter till att hitta mindre ytor att leka ett färre antal på. Alldeles intill ligger St. Hans Backar med en härlig miljö.

Vi prioriterar högläsning varje dag och arbetet medvetet med att ge barnen en stimulerande språkutvecklande undervisning.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du ansvaret att undervisning i förskolan genomförs i enlighet med förskolans läroplan. Du ansvarar för att alla barn får en likvärdig utbildning och att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Utgångspunkten är att vi ska ge alla barn de bästa förutsättningar utifrån deras behov. Du har ansvaret för att barnen får ett inflytande på arbetssätt och undervisningens innehåll och att arbetet vilar på demokratiska principer.

I arbetsuppgifterna ingår att du ska planera, driva och dokumentera arbetet i enlighet med förskolans läroplan. I dina arbetsuppgifter ingår även att du tillsammans med kolleger ska dokumentera, följa upp, reflektera och utvärdera verksamheten på förskolan. Vi säkerställer den pedagogiska verksamheten genom vårt systematiska kvalitetsarbete. Du använder dig av digital teknik för att sköta dokumentationen.

Som förskollärare har du ett särskilt ansvar för utvecklingssamtalets innehåll, utformning och genomförande. 

Vi söker dig som

Är legitimerad förskollärare, är väl förtrogen med förskolans läroplan och barnkonventionen och arbetar medvetet utifrån dessa. Du arbetar utifrån barnets bästa.

Du ser olikheter som en möjlighet och är lösningsfokuserad och tar egna initiativ. Du har förmågan att organisera och prioritera.

Du är skicklig på att samarbeta och kommunicera. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i team. Du har lätt för att skapa positiva relationer med barn och dina kollegor och har ett professionellt bemötande gentemot vårdnadshavare.

Vi söker dig som vill arbeta utifrån Reggio-Emilias pedagogiska filosofi och med miljön som den tredje pedagogen. Vi vill att du är intresserad av och gärna har erfarenhet av att arbeta utifrån Grön flagg som verktyg.

Du har kunskap och/eller stort intresse för det digitala arbetet i förskolan och det är meriterande om du har erfarenhet av Unikum, G-Suite och Skola24.

Du är intresserad av pedagogisk dokumentation och det är en fördel om du har praktisk erfarenhet av denna typ av dokumentation.

Vi kommer att tillämpa löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-01-09

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-08

Referensnummer

2022/1610

Kontaktperson(er)

  • Birgitta Berglund, biträdande rektor, 046-3595663

Facklig(a) företrädare

  • Linda Johansson, Lärarförbundet, 0463593940

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?