Länk till startsidan

Chefsstöd/Skolsekreterare till Prästängsskolan

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

I det natursköna norra Lund ligger Prästängsskolan dit vi nu söker en skolsekreterare. I området finns ytterligare tre skolor med två skolsekretera som du kommer att samarbeta med. Det finns goda kommunikationsmöjligheter till skolan med tåget som bara tar 3 minuter från centrala Lund. Skolan är relativt ny där verksamheten omfattar både grundskola och fritidshem i åk4-6 med ca 160 elever. Vi är ett litet kollegium med nära samarbete och vi hjälps åt med det mesta. Miljön på skolan inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Vi arbetar tillsammans utifrån gemensamma värdegrunder grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat personal- och elevadministration, rekrytering, arbetsrättsfrågor, vikarieanskaffning, dokumentation, arkivering, beställningar och fakturahantering. Det handlar även om att stödja rektor där behov finns så som informationsmöte, uppdrag mot fastighet, möta vårdnadshavare i olika situationer.

Du är en av skolans nyckelpersoner med insyn och kunskap om det mesta som händer inom
verksamheten, du är också ansiktet utåt. I rollen ingår att serva och stödja pedagogiska personalen, i allt, där behov finns.

Digitala system du kommer att arbeta i: Lunds kommuns HR-portal, Edlevo, Raindance, W3D3, VARBI rekrytering, Admin roll i Skola24, Admin roll i Unikum.

Vi finns här för våra elever och det är viktigt att deras skoldag är så friktionsfri som möjligt och då ska organisationen och skolan bara fungera vilket kan innebära arbete ute i verksamheten vid ansträngda situationer.

Vi söker dig som

Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chefsstöd inom skola.

Eftersom arbetsuppgifterna till största delen är av administrativ karaktär måste du ha stor datavana och trivas med administrativt arbete. Tidigare erfarenhet av våra administrativa program, se ovan, är meriterande. Då arbetet stundtals innebär hög arbetsbelastning behöver du vara van vid varierande arbetsuppgifter i högt tempo med förmåga att prioritera, hålla deadlines och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer på arbetsplatsen och du har en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du kan leda, strukturera och organisera ditt arbete självständigt samt prioritera bland dina arbetsuppgifter om det behövs.

Du förutsätts vara ordningsam och strukturerad, serviceinriktad samt ha ett utpräglat kommunikativt förhållningssätt med förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt. Vi önskar att du är drivande som person med förmåga att hitta lösningar på situationer som uppstår samt ta initiativ till förbättringar och effektiviseringar inom det egna arbetsområdet. Det kräver en förmåga till överblick, att kunna arbeta med många arbetsuppgifter parallellt samt med hög servicekänsla.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Fast månadslön
Tillträde: 20230109

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-12

Referensnummer

2022/1609

Kontaktperson(er)

  • Margareta Madejska Waidringer, 046-3597270
  • Alexandra Skogsberg, 046-3593606

Facklig(a) företrädare

  • Jannika Josefsson, Vision, jannika.josefsson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?