Länk till startsidan

Område 12 inom LSS söker Stödassistenter till gruppbostäder i Södra Sandby

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Område 12 inom Boende LSS består av 3 gruppbostäder belägna i vackra Södra Sandby:

 • Vattugatan är en gruppbostad med 6 platser. Inriktningen är autism, psykiatri, demens och funktionsnedsättning . Brukarna har ett ganska stort omvårdnadsbehov.

 • Fritidsgatan 4-6 är en gruppbostad med 4 brukare. Inriktningen är psykiatri, autismspektrum och omvårdnad.

 • Östanbäcksvägen 117 är en gruppbostad med 5 platser. Inriktningen är en blandning av autismspektrum och annan funktionsnedsättning. På samtliga boenden inom området är det övervägande äldre boende.

Till verksamheterna söker vi nu 2 stödassistenter för tillsvidareanställningar.

 

Arbetsuppgifter

Som stödassistent består dina arbetsuppgifter i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid vardagssysslor som städning och matlagning. Omvårdnad, personlig hygien och läkemedelshantering ingår också i arbetet på enheten. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Arbetstiderna i denna tjänst är förlagda till dag, kväll och varannan helg.

 

Vi söker dig som

 • Vi söker dig som har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.<
 • Du har erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om personer med autism.

 • Du behöver i detta uppdraget ha förståelse för- och en vilja att arbeta med omvårdnad.
 • Det är meriterande om du har kunskap kring lågaffektivt bemötande.

 • Som person behöver du vara flexibel, strukturerad och bra på att bygga relationer. Vi vill också att du har ett stort tålamod, är lyhörd och stresstålig.

 • Du behöver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt datorvana.

 • Körkort är önskvärt

I denna rekryteringar arbetar vi med ett löpande urval, så varmt välkommen med din ansökan redan idag.Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-26

Referensnummer

2022/1042

Kontaktperson(er)

 • Erika Malmros, 046-3596248
 • Ludvig Oldbring, 046-3596536

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, 010-4427936

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?