Länk till startsidan

Avlösare och ledsagare LSS till man i Lund

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Vi söker nu en person som vill arbeta som både avlösare och ledsagare till en av våra brukare. Tjänsten är en timanställning på max 105 timmar i månaden. Tiderna varierar mellan dagtid, kvällar och helger. Tiderna planeras tillsammans med brukare och anhöriga.

Vi söker dig som är tålmodig och har förmågan att motivera andra till aktivitet. Vi ser gärna kvinnliga sökanden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Ingen erfarenhet krävs men det är meriterande om du har arbetat med individer som tillhör personkrets 2 inom LSS eller individer med funktionsvariationer (eller har personlig erfarenhet). Det är också meriterande om du talar persiska. Du måste ha fyllt 18 år.

Arbetsuppgifter
Som ledsagare hjälper du brukaren att delta i samhällslivet och fritidsaktiviteter, samt bryter den isolering som kan bli följden av ett funktionshinder. Som ledsagare behöver du kunna stötta brukaren fysiskt vid promenader, på kollektivtrafik, vid utflykter etc.

Som avlösare är du hemma hos familjen och tar tillfälligt hand om brukaren för att avlasta de anhöriga. Insatsen utförs framförallt i brukarens hem eller i dess närhet. Vid avlösningen förekommer bland annat brukarnära uppgifter som att stötta vid måltider och påklädning.

Våra verksamheter kännetecknas bland annat av delaktighet och du arbetar utifrån den enskildes behov. Vi söker därför dig som är lyhörd och uppmärksam i kontakten med andra människor samtidigt som du har förmågan att förhålla dig professionellt utifrån ditt uppdrag. I uppdraget arbetar du ensam med brukaren, därför är det viktigt att du är trygg i din roll. Du har dock alltid möjlighet att få handledning vid behov.

För att vara aktuell behöver du uppvisa följande två utdrag från belastningsregistret (i oöppnade kuvert):

1. Arbete med barn med funktionsnedsättning
2. Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret

Du kan begära utdrag från belastningsregistret här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Timlön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-28

Referensnummer

2022/1004

Kontaktperson(er)

  • Christofer Ovesson, 046-3595453
  • Philip Åkervall, 046-3596932

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?