Länk till startsidan

Stödassistent till servicebostaden Fäladen 1

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Fäladen  är en servicebostad med 14 brukare i olika åldrar. Brukarna har varierande behov av omvårdnad och socialt stöd. Enheten består av lägenheter på olika adresser runt Norra Fäladen.

Till verksamheten söker vi nu en stödassistent till en tillsvidaretjänst.

 

Arbetsuppgifter
Som stödassistent består dina arbetsuppgifter av att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien och läkemedelshantering. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Uppdragen har varierande arbetstider dag/kväll/varannan helg.

 

Vi söker dig som

  • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  • Har erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om att arbeta som stödassistent inom LSS.

  • Som person behöver du vara flexibel, strukturerad och bra på att bygga relationer.

  • Du behöver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt datorvana

 

I denna rekrytering arbetar vi med ett löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-10

Referensnummer

2022/876

Kontaktperson(er)

  • Mattias Fransson Enhetschef, 046-3599329
  • Ludvig Oldbring, 046-3596536

Facklig(a) företrädare

  • Kommunals expedition, 010-4427936

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?