Länk till startsidan

Projektanställd vattenrådsmedarbetare

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Om oss

Vi är alla beroende av ett bättre vatten och du kan bidra som en del av vattenrådens kansli vilket idag består av två vattenrådssamordnare för Höje å och Kävlingeåns vattenråd anställda via Lunds kommuns tekniska förvaltning. I vattenrådet finns såväl kommuner som andra aktörer representerade.


Vattenråden verkar för att värna och förbättra kvaliteten i våra vattenmiljöer, skapa ett helhetsperspektiv på vattenresurserna i avrinningsområdet och utgöra samverkansforum för vattenfrågor. Inom vattenrådens åtgärdsprogram arbetar vi med praktiska vattenvårdsåtgärder såsom våtmarksanläggning, för att minska övergödningen, värna den biologiska mångfalden samt öka landskapets tillgänglighet för rekreation. I Höje å och Kävlingeåns vattenråd har vi sedan starten jobbat för att driva på utvecklingen i vattenvårdsarbetet och hitta nya arbetssätt. Åtgärdstakten behöver dock öka för att förutsättningarna att nå god status i vattenmiljön ska förbättras.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en utåtriktad vattenrådsmedarbetare till kansliet för Höje å och Kävlingeåns vattenråd som vill vara med och bidra till nya vattenvårdsåtgärder.

Uppgifter inom vattenrådet kommer exempelvis vara att kontakta markägare och anordna informations- och dialogmöten med syftet att inspirera till vattenvård och finna intressanta lägen för åtgärder. Du kommer också arbeta med andra åtgärder som kan förbättra vattenkvalitén och fördröjning av vatten. Uppföljande verksamhet ingår också i tjänsten t ex som inventering av vattenrådets tidigare anlagda skyddszoner längs vattendrag. Anställningen kommer även innehålla administration och tjänsten kan till viss del anpassas efter dina kompetenser och drivkrafter.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är flexibel och utåtriktad med god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Det är nödvändigt att du självständigt kan driva projekt strukturerat samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du har naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning på limnologi, biologi, hydrologi, miljövetenskap eller annan likvärdig utbildning. Relevant arbetslivserfarenhet och samarbete med lantbrukare/markägare är meriterande.

 
Tjänsten är en visstidsanställning på 16 månader heltid med möjlighet till förlängning och tillträde snarast. B-körkort krävs.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-17

Referensnummer

2022/858

Kontaktperson(er)

  • Karl Asp. karl.asp@lund.se, 046-3595421

Facklig(a) företrädare

  • Marie Sager, Naturvetarna, 046-3594236

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?