Länk till startsidan

Studie- och yrkesvägledare, vikariat

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Nu söker vi dig, Studie- och yrkesvägledare, som vill arbeta på centralt belägna Lerbäckskolan och Gunnesboskolan. Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande visstidstjänst då vår SYV planerar att gå på föräldraledighet inför HT-22. Tjänsten är en heltidstjänst och du kommer tillsammans med engagerade och positiva kollegor arbeta med våra härliga elever, främst på 7-9 men även i andra årskurser. Du kommer att arbeta på Lerbäckskolan och Gunnesboskolan som ligger geografiskt nära varandra. Tjänsten är fördelad 60 % på Lerbäckskolan och resterande 40 % på Gunnesboskolan.

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare ingår du i elevhälsan. Du har också ett samarbete med lärarna i arbetslagen. I tjänsten ingår arbete med eleverna – enskilt, i gruppsamtal och med hela klasser. Vi ser det som en självklarhet att du, precis som vi, värnar om goda elev- och föräldrakontakter. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du arbeta med ungdomar som går i grundskolan och förbereda dem inför övergången till arbetslivet och fortsatta studier, där ett första steg är att vägleda för ett väl övervägt gymnasieval. I ditt uppdrag kommer du bland annat utföra följande:

 • Ge elever och vårdnadshavare i grundskola information om studievägar och yrken.
 • Ansvara för att bistå elever och vårdnadshavare vid gymnasievalet och gymnasieantaget.
 • Hålla professionella vägledningssamtal enskilt eller i grupp.
 • Hålla information i klass och till vårdnadshavare.
 • Samverka med övriga professioner i Elevhälsan.
 • Vara involverad i för- och efterarbete kring PRAO.
 • Delta i elevhälsomöten och vissa föräldramöten.
 • Inhämta aktuell information om studievägar och yrken.
 • Samverka med utbildningssamordnare.
 • Samverka med näringslivet.
 • Samverka med närområdet.

Du kommer att arbeta med studie- och yrkesvägledning utifrån skollagen och rådande styrdokument i såväl snäv som vid bemärkelse, och då även tillsammans med skolans övriga personal.

Vi söker dig som

har en studie- och yrkesvägledarexamen och gärna erfarenhet som Studie -och yrkesvägledare i grundskolan och/eller på gymnasiet. Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och stabil som person och ser bredden i hela verksamheten. Vi ser gärna att du har ett relationellt förhållningssätt, något våra elever själva uttrycker är viktigt och du kan se olika spännande framtidsmöjligheter tillsammans med dem. Du har lätt att bemöta andra personer och en vilja att ha kontakt med elever, föräldrar och kollegor. För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av andra människor med olika bakgrund och från olika kulturer.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-01

Referensnummer

2022/749

Kontaktperson(er)

 • Malin Glad, rektor, 046-3595611

Facklig(a) företrädare

 • Johan Olsson, Lärarförbundet, johan.olsson2@lund.se
 • Emelie Nalindu, LR, emelie.nalindu@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?