Länk till startsidan

Servicechef 100%

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsområde 5 är en del av Barn- och skolförvaltningen och består av 16 skolor med drygt 3 000 elever. Vi söker nu en servicechef till utbildningsområdet.

Som servicechef ansvarar du operativt för driftsfrågor när det gäller den fysiska arbetsmiljön för elever och personal. Du arbetsleder personal knuten till dessa verksamheter.

Arbetsuppgifter

Befattningen som servicechef innefattar t ex följande ansvarsområden:

 • Arbetsledning av vaktmästare och lokalvårdare. Det innebär bl.a. att du stödjer och leder medarbetare i deras arbete, fördelar arbetsuppgifter, ansvarar för att berörd personal utvecklar sitt arbete och erhåller kontinuerlig fortbildning. Du har även arbetsmiljöansvar för ovan nämnda personalgrupper. Under hösten 2022 ingår även viss måltidspersonal, men dessa övergår from 2023 till Måltidsservice organisation
 • Tillse att lokalvård, vaktmästeri, och kök (fram till 2023) uppfyller en jämn och hög kvalitet med god service där resurserna fördelas och nyttjas på bästa sätt.
 • Följa upp och samarbeta med företag där vi köper in städtjänster, på de enheter som valt detta utförande.
 • Driva och främja utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna, rektorer och övriga chefer
 • Utarbeta och följa upp mål för utbildningsområdets lokalvård, vaktmästeri och kök i enlighet med Lunds kommuns vision, fokusområden och olika styrdokument
 • Driva, leda och genomföra arbetet med egenkontroller enligt Miljöbalken, larm, skadegörelse mm.
 • Leda, planera och driva brandskyddsarbete (SBA) på våra enheter tillsammans med våra vaktmästare och skolledning.
 • Följa upp och se till att det finns serviceavtal, säkerhetsbesiktningar mm för verksamhetens installationer i slöjdsalar, kemisalar och idrottshallar.
 • Bistå med verksamheterna råd och stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Stödja rektor i genomförandet av skydds- och allergironder.
 • I samarbete med vaktmästare och vår fastighetsägare, Lundafastigheter, tillse att lokalerna är i gott skick och att brister uppmärksammas och åtgärdas. Medverka vid planering och genomförande av mindre lokalanpassningar, renoveringar osv.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har kunskaper, erfarenheter och adekvat utbildning för att möta ovanstående arbetsbeskrivning.

Du bör ha särskilda spetskompetenser inom lokalvård och fastighetsunderhåll samt goda ledaregenskaper. Det är ett krav att du tidigare arbetat som chef med personalansvar.

Som person bör du vara serviceinriktad, ha lätt för att samarbeta, ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kunna hantera personalgrupper med olika sammansättning på flera olika enheter. Lämplig högskoleutbildning är meriterande. 

Körkort (B) är ett krav.

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-29

Referensnummer

2022/714

Kontaktperson(er)

 • Anna Sjöö, administrativ chef, 046-3597569

Facklig(a) företrädare

 • Ledarna, ledarna@ledarna.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?