Länk till startsidan

Junior systemutvecklare

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Vill du vara med och bidra till det papperslösa samhället och utveckla smarta lösningar som gör skillnad för oss alla? Lunds kommun söker nu en erfaren utvecklare för att förstärka inom området digitala tjänster och integration. Bli en del av en modern arbetsplats som bygger på engagemang, flexibilitet och innovation. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Om oss

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter

Som utvecklare inom området digitala tjänster och integration får du en bred och spännande roll. Du tar en aktiv roll i vår resa att göra livet lättare för människor och skapa ett hållbart samhälle. Digitaliseringen av samhället gör att medborgarnas förväntningar ökar på att man ska kunna utföra sina kommunala ärenden digitalt, snabbt och användarvänligt. Vi jobbar därför aktivt med att utveckla nya digitala tjänster där medborgare kan hantera sina ärenden inom allt från skola, vård och omsorg till bygglov. För att våra medarbetare ska få ut det mesta av sin tid, men också för att korta ner svarstiderna till medborgarna, arbetar vi aktivt med att automatisera så många bakgrundsprocesser som möjligt. Integrationer mellan våra verksamhetssystem och de tjänster vi utvecklar blir därför allt viktigare och mer komplexa. Vi planerar därför att ta ett större grepp kring området integration och API-hantering under 2022, där du förväntas bli en nyckelspelare.

Som person trivs du med att arbeta innovativt och nytänkande. Du kommer ingå i ett kompetent team med utvecklare, arkitekter, produktägare, strateger och UX-designers, där du får stora möjligheter att vara med att påverka samt driva utvecklingen framåt.

I arbetsuppgifterna ingår att utveckla nya tjänster som underlättar för medborgare och medarbetare. Ofta kommer du ansvara för hela utvecklingsprocessen - från krav och utveckling till test och implementation av nya lösningar. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort ansvar och att jobba med helheten för att driva aktiviteter från start till mål. Du kommer jobba i nära samarbete med kravställare och verksamhetsansvariga för att säkerställa helheten i det som ska levereras.

Som en del av utvecklingsteamet jobbar du aktivt med att dela dina kunskap och erfarenheter.

Våra E-tjänster byggs idag i första hand i plattformen Abou där integrationer görs med Python och API’er. Utöver detta har vi ett antal internt utvecklade integrationer och appar som bygger på .NET/C# med Angular/Type Script som front end. Vi kommer under 2022, utöver införandet av en ny integrationsplattform, även arbeta vidare med att definiera nästa generations digitala tjänster, där du blir en viktig spelare. Parallellt pågår även spännande projekt inom automation, data/analys och IoT/Smarta Staden så möjligheterna att utvecklas och testa nya saker är goda.

Vi söker dig som

Vi söker en nyfiken, driven och teknikintresserad nyexaminerad/junior systemutvecklare som vill ta steget ut i arbetslivet. Vi söker dig som är positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är en lagspelare som tillsammans med teamet vill fortsätta att lära, driva och dela tankar och idéer. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö.

Du är en person som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser samt en förmåga att arbeta med komplexa frågor. Vårt arbetssätt ställer höga krav på samarbetsförmåga, kunskapsnivå och kvalitetskänsla. Drivkraft, kreativitet och ansvarstagande är också avgörande egenskaper för att lyckas i rollen som senior utvecklare.

Du har förmåga till helhetssyn och du trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har minst högskoleexamen inom IT/systemvetenskap/datateknik/programmering eller eftergymnasial utbildning inom IT.

Det är starkt meriterande om du har kompetens inom följande teknologier och verktyg:

  • .NET / C#
  • Python
  • Javascript
  • Erfarenhet av att arbeta i e-tjänsteplattform (t.ex. Abou)

Det är även meriterande om du har erfarenhet av:

  • Azure DevOps
  • API’er Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-06-01

Referensnummer

2022/705

Kontaktperson(er)

  • Jimmy Jansson Chef IT-utveckling, 046-3595172

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson Vision, 046-3597039

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?