Länk till startsidan

Lärare i fritidshem till Tunaskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Tunaskolan är en F-9 skola med ca 800 elever och är belägen i ett skyddat område utan trafik, inbäddat i ett stort vackert grönområde.

En perfekt miljö för utomhusaktiviteter och fysisk rörelse som vi prioriterar.

Tunaskolan är en skola med fokus på kunskap och lärande, som motsvarar kraven i dagens samhälle. Vår uppgift är att se till att eleverna får de kunskaper som de behöver för sina vidare studier och för livet som vuxen. Vi arbetar för lusten att lära genom gemenskap och kunskap.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare på Tunaskolan förväntas du ha fokus på inkluderingsperspektivet med elevens hela lärande i centrum och verka för att skolan och fritidshemmet kompletterar varandra. Närheten till kollegorna i arbetslaget gynnar goda samarbeten, kreativitet och ett långsiktigt kunskapsutvecklande arbete. 

I rollen som lärare i fritidshemmet kommer du att ingå i arbetslag där fritidspersonal och lärare arbetar med sina olika kompetenser för att tillgodose elevens och gruppens behov. 

Som lärare i fritidshemmet på Tunaskolan har du uppdrag som social mentor, vilket innebär att du arbetar med elevens sociala utveckling i allmänhet och med trygghet och arbetsro i synnerhet. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som vill väcka nyfikenhet hos eleven och som tror på elevens egen förmåga. Du som söker är motiverad till samarbete med kollegor där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet, det kollegiala lärandet. Vi söker dig med ambitionen att förbättra och utveckla verksamheten genom systematiskt, strategiskt och långsiktigt arbete med stöd av läroplanens ambitioner och centrala innehåll. 

Vi förutsätter att du:

  • är utbildad lärare i fritidshemmet/fritidspedagog
  • är intresserad av att utveckla verksamheten på fritidshemmet
  • kan ta ansvar och är villig att dela med dig av idéer och erfarenheter
  • kan skapa förutsättningar för barnens lärande och trivsel
  • har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill
  • ser samarbete som en förutsättning i dagens skola
  • värnar om en god arbetsmiljö

Vi hoppas att du är intresserad av att anta utmaningen – välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-08-10 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-29

Referensnummer

2022/699

Kontaktperson(er)

  • Katharina Lindhé, 046-3598295

Facklig(a) företrädare

  • Lärarförbundet: Janet Ericsson , janet.ericsson@lund.se
  • Lärarnas Riksförbund: Staffan Släger, staffan.slager@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?