Länk till startsidan

Socialpedagog till Prästängsskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vill du bli en av oss? Är du intresserad av att arbeta på en liten skola med god måluppfyllelse och engagerad personal? Vi är en arbetsplats där vi värnar om gott samarbete och där vi gemensamt arbetar för elevernas bästa! I norra Lund ligger Prästängsskolan dit vi nu söker en socialpedagog med stort engagemang för elever med NPF diagnos och elever som har behov av stöd i det sociala samspelet.

Prästängsskolan ligger i Stångby cirka 5 km från Lunds centrum. Man tar sig enklast till Stångby med tåg, ca 3 minuter från Lund C. Vi är en liten skola med ca 160 elever åk 4-6. Det innebär att vi är ett litet kollegium som arbetar nära varandra och stöttar varandra i vårt dagliga arbete. Vi arbetar med att utveckla elevaktiva arbetssätt och jobbar aktivt för att ha tillgängliga lärmiljöer. På skolan finns även ett fritidshem för elever i årskurs 4–6.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är riktad mot elev i behov av särskilt stöd. Du arbetar med ett stort engagemang och vilja att arbeta med elever som är utmanande och du har förmåga att lyckas. Du stöttar och hjälper eleven i undervisningssituationer vid övergångar och på raster både gällande måluppfyllelse och social utveckling. Du arbetar både med vardagliga mål såväl som kunskapsmål. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare och vårdnadshavare och skapar en röd tråd mellan hemmet och skolan. 

Vi söker dig som

Är utbildad socialpedagog eller behandlingsassistent och har lång arbetslivserfarenhet. Du ska ha lång arbetslivserfarenhet med arbete mot elever med särskilda behov. Du är lugn, stabil, positiv och har goda ledaregenskaper samt ett starkt engagemang som bidrar till att motivera elever mot ökad måluppfyllelse. Du är tydlig i din kommunikation och hanterar utmaningar på ett tydligt men lågaffektivt sätt. Viktigt är att du är ansvarstagande, flexibel och lyhörd.

Du är trygg med att samarbeta med vuxna, både arbetskamrater och vårdnadshavare.

Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Du bör kunna se möjligheter i stället för hinder då det är en förutsättning för att utveckla eleverna och verksamheten.

Anställningen är en visstidsanställning fram till sommaren 2023. Eventuell möjlighet till förlängning eller omvandling till tillsvidareanställning finns.

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för placering av redan anställd i kommunen eller om förutsättningarna på skolan ändras.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Fast månadslön
Tillträde: 2022-08-15

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-06-05

Referensnummer

2022/657

Kontaktperson(er)

  • Margareta Madejska Waidringer, biträdande rektor, 046-3597270
  • Alexandra Skogsberg, skolsekreterare, 046-3593606

Facklig(a) företrädare

  • Mattias Öhrman LR, 070-2074032

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?