Länk till startsidan

Socialsekreterare Kriscentrum

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Kriscentrum mellersta Skåne är en samtalsmottagning för vuxna och barn och arbetar med våld i nära relationer. Verksamheten bedrivs i samverkan och servar Lund, Eslöv, Staffanstorp, Kävlinge, Burlöv, Höör och Lomma kommun.

Verksamhetens  uppdrag är att bedriva behandling med våldsutsatta, våldsutövare och barn som upplevt våld, både individuellt och i grupp.

På samtalsmottagningen arbetar 9 behandlare och en enhetschef. Till Kriscentrum hör även ett skyddat boende, en samordnare för våld i nära relationer och en för hedersrelaterat våld, även Stödcentrum tillhör Kriscentrum. 

Vi har nu ett vikariat ledigt perioden 220901-230531 med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Behandlande samtal med vuxna våldsutsatta och vuxna med våld- och aggressionsproblematik, främst individuella samtal men även arbete med grupper kan förekomma.

I arbetsuppgifterna kan det även ingå samverkan med andra aktörer samt att informera och sprida kunskap om våld.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är socionom eller som har annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig.
Vi ser gärna att du har steg 1 utbildning med KBT eller psykodynamisk inriktning.

Du bör ha erfarenhet av att möta människor i svåra kriser och har en vana att föra samtal om traumatiska upplevelser. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete som kurator, socialsekreterare eller familjebehandlare samt om du har arbetat med våldsproblematik.

Det är av stor betydelse att du har god självkännedom, att du har personlig mognad och en stabil social situation. För att trivas hos oss är det av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga, är initiativtagande och öppen för att kunna växla perspektiv när det behövs. Rollen innebär ett självständigt arbete, men det är lika viktigt att prestigelöst kunna dela erfarenheter med dina närmaste kollegor i handledning och team-möten för lärande och utveckling. Du ser möjligheter i förändring och genom ditt intresse av att fördjupa dina kunskaper och kvaliteten i arbetet bidrar du till verksamhetens utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi kommer att utföra intervjuer under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart så möjligt.  

 Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-09-01

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-29

Referensnummer

2022/629

Kontaktperson(er)

  • Carina Persson, enhetschef, 046-3594948

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst, Vision, 046-3595577
  • Gregorio Marcario Hernandez, SSR , 046-3598240

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?