Länk till startsidan

Skolsköterska till Vårfruskolan F-6

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vårfruskolan är en F-6 skola i centrala Lund. Skolan består av ca 320 elever läsåret 21/22. Till skolan tillhör Apelskolan som är en Montessori-inspirerad skola F-6 med ca 55 elever läsåret 21/22. 

Vårfru/Apelskolan arbetar mycket med utomhuspedagogik och fokuserar på att arbeta med hållbarhetsfrågor och Grön Flagg.  Vårfru/Apelskolan har välutbildade och erfarna pedagoger och tillsammans strävar vi efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet.

Vår nuvarande skolsköterska går vidare mot nya arbetsuppgifter inom Lunds kommun och därför söker vi dig som tillsammans i elevhälsoteamet vill utveckla vårt förebyggande och främjande hälsoarbete på Vårfru/Apelskolan. Följande lediga tjänst avser en tillsvidareanställning på 80% med placering på Vårfruskolan. 

Arbetsuppgifter

I skolsköterskans uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta
hälsofrämjande, förebyggande, genomföra vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa basprogrammet samt utföra enklare sjukvårdsinsatser. Du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande medicinsk elevhälsa.

Du har en vilja att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag tillsammans med elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor i Lunds kommuns medicinska elevhälsa. Du arbetar tillsammans med skolans elevhälsoteam och personal och har ett genuint intresse för skolans elever samt en vilja att stödja eleverna att nå målen i skolan.

Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Uppdraget innebär även dokumentation i digitala verktyg.

Vi söker dig som

Är legitimerad sjuksköterska med adekvat vidareutbildning. Det är även en merit om du har erfarenhet av PMO.

Har en positiv kraft som är relationsskapande med både elever och vårdnadshavare.

Tar egna initiativ och är självständig.

Vill samarbeta med skolans elevhälsa genom förebyggande arbete

Har god kunskap i dokumentation och digitalt arbete.

Välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: VT 2022

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Referensnummer

2021/1178

Kontaktperson(er)

  • Maria Tagesson Holmstedt rektor, 046-3597156

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Ljungjulen Vårdförbundet, 046-3594597

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?