Länk till startsidan

Pedagogisk samordnare till enheter inom korttidstillsyn/vistelse LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På våra enheter inom korttidstillsyn och korttidsvistelse vänder vi oss till barn och ungdomar med autism och andra funktionsvariationer. Enheterna finns geografiskt på olika platser i Lunds kommun med olika inriktningar och åldrar.

Nu söker vi en pedagogisk samordnare som ska ansvara för det pedagogiska arbetet på våra enheter som vänder sig ungdomar från 13 år och uppåt.

Arbetsuppgifter

Som pedagogisk samordnare förväntas du:

 • Att du på enhetschefens uppdrag planera samt följa upp verksamheten och leda det pedagogiska arbetet.
 • Du ansvarar för implementering och utvärdering av lämpliga arbetsmetoder.
 • Du kommer att stödja och handleda övrig personal i arbetet kring genomförandeplaner och i praktiska pedagogiska arbetet.
 • Du arbetar med att kvalitetssäkra genomförandeplaner och annan dokumentation samt upprätta individuella handlingsplaner.
 • Du leder pedagogiska möten

 • Du samarbetar och kommunicerar med olika interna och externa aktörer som tillhör uppdraget.

Du kommer att arbeta brukarnära och finnas till stöd genom att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt med olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation. Därför krävs det att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare och personalgrupper.

En viktig egenskap är förmågan att hålla sig uppdaterad så att verksamhetens adekvata metoder och arbetssätt används. Tillsammans med arbetsgruppen ansvarar du för att ständigt söka utveckling av arbetssätt/förhållningssätt som är grundat i vetenskap och beprövad erfarenhet.

För att trivas i din yrkesroll ska du vara en trygg person med god självkännedom som är lyhörd och prestigelös. Du ska kunna inspirera och motivera och leda både brukare och kollegor i pågående utvecklingsarbete.

I vårt uppdrag ska vi ge stöd och service samt motivera och uppmuntra brukaren i det vardagliga arbetet. Eftersom vi verkställer alla dagar i veckan förekommer kvälls- och helgarbete.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Förmåner

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen, gärna med beteendevetenskaplig/pedagogisk inriktning eller motsvarande högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig (minst 3 år).
 • Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av LSS samt erfarenhet av att leda grupper.
 • Erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik/TEACH, TAKK är meriterande
 • Även kunskap i Procapita, lågaffektivt bemötande, motivationsarbete, salutogent förhållningssätt är meriterande

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Erfarenhet krävs.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Du har god förmåga att samarbeta, eftersom du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med olika yrkesgrupper.

Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild brukares behov.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Vi kräver utdrag ur Belastningsregistret, beställs på länk nedan:

https://polisen.se/Skane/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Som arbetsgivare följer Lunds kommun Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra spridning av coronaviruset. Enligt Folkhälsomyndigheten är vaccination mot covid-19 det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och smittspridning. Vi uppmuntrar därför alla medarbetare och särskilt dem som kommer i kontakt med riskgrupper i sitt arbete att vaccinera sig mot covid-19.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-03-01

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-07

Referensnummer

2021/1156

Kontaktperson(er)

 • Christina Hansson Ravanelli, enhetschef, 046 - 359 62 77
 • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046 - 359 65 96

Facklig(a) företrädare

 • Vision, Lars Öst, 046 - 359 55 77

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?