Länk till startsidan

Stödassistent till Kollegievägen 95 Boende LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Verksamhetsområdet Boende LSS ansvarar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv. Till verksamhetsområdet hör i dagsläget 43 grupp- och servicebostäder.

Kollegievägen 95 är en gruppbostad och servicebostad med totalt 7 brukare i åldrarna 28-75 år. Brukarens meningsfullhet är vårt uppdrag och du arbetar aktivt med brukarna. Det innebär att verksamheten har olika inriktningar och olika behov av personalens kompetenser för att kunna möta målgruppen efter dennes behov.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent på Kollegievägen 95 är din uppgift att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Du stimulerar till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta för att de ska kunna vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen som stödassistent är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Du kommer även samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Som stödassistent planerar du ditt arbete tillsammans med den du stöttar och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Vi söker dig som

har godkända betyg från Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är ett krav att du har erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättning och autism. Vidare krävs att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana.

Kunskap kring lågaffektivt bemötande är meriterande.

Som person är du strukturerad, flexibel och har förmågan att skapa goda relationer. Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Som arbetsgivare följer Lunds kommun Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra spridning av coronaviruset. Enligt Folkhälsomyndigheten är vaccination mot covid-19 det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och smittspridning. Vi uppmuntrar därför alla medarbetare och särskilt dem som kommer i kontakt med riskgrupper i sitt arbete att vaccinera sig mot covid-19.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-02-01

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-26

Referensnummer

2021/1134

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Boll Segersteén, rekryterinskonsult, 046-359 65 96
  • Olga Pushkareva, enhetschef, 046 - 359 35 62

Facklig(a) företrädare

  • Kommunal, 010-4427936

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?